23948sdkhjf

Ingen corona-kvaler hos MHI Vestas

Havmølleproducenten offentliggjorde tirsdag regnskab for 2019, og det viste et overskud før skat på 17,3 mio. euro (129,0 mio. kr.), hvilket var en tilbagegang på 11 pct. sammenlignet med året før.

Omsætningen faldt med mere beskedne 4 pct. til 1,243 mia. euro (9,3 mia. kr.).

- Kort fortalt har MHI Vestas leveret som aftalt og er velpositioneret til langsigtet succes i det voksende offshore marked, konstaterer MHI Vestas i sit årsregnskab.

Taiwansk gennembrud
Ordremæssigt blev der fyldt på i pipelinen, og især markederne uden for Europa begynder at materialisere sig for MHI Vestas.

I Asien lande havmølleproducenten to ordrer i Taiwan på samlet 589 MW og en enkelt i Japan på 139 MW. Derudover er MHI Vestas valgt som foretrukken leverandør til yderligere 300 MW i Taiwan og 220 MW i Japan.

I Europa blev det til en betinget ordre på den 257 MW store tyske havmøllepark Arcadis Ost 1, ligesom MHI Vestas er foretrukken leverandør på den 1.075 MW store Seagreen-havmøllepark i Storbritannien. Derudover blev man udpeget som foretrukken leverandør på to mindre, franske projekter.

MHI Vestas nåede også en anden milepæl i 2019 – her blev virksomhedens flagskib, V164-9.5-møllen, for første gang sat i kommerciel drift i den belgiske Northwester 2-havmøllepark. Det er dermed den p.t. største vindmølle, der er i kommerciel drift.

Corona kan give vækst
I det nye regnskabsår har coronakrisen været på dagsordenen. MHI Vestas’ produktion er ikke blevet berørt, men alligevel kan krisen komme til at påvirke virksomheden – på både godt og ondt.

På den korte bane fortsætter alle projekter som planlagt, skriver MHI Vestas, men på mellemlangt sigt frygter man dog, at der kan komme forsinkelser i tilladelser og installationer på projekter frem mod 2025.

Til gengæld ser man muligheder på længere sigt.

- Efterhånden som en genopretningsplan tager form, som for eksempel The European Green New Deal, der er under forberedelse, er der en ekstraordinær mulighed for MHI Vestas i de kommende år, sammen med en forenet offshore offshore vindindustri, for at spille en central rolle i etableringen af renere og mere robust global energiinfrastruktur, skabe lokale job og en bæredygtig fremtid for vores samfund, skriver MHI Vestas.

Verden vil have mere offshore-vind
MHI Vestas bygger dog også sin optimisme på de politiske signaler, der løber ud fra nye kernemarkeder.

Hjemme i Europa fortsætter udbygningen af offshore-vind, hvor rekordhøje 3,6 GW i 2019 blev koblet på elnettet.

I USA er ambitionerne øget voldsomt, og nu forventer man frem mod 2035 at installere hele 25,4 GW offshore-vind.

Og sidst men ikke mindst bliver der skruet op i Asien, hvor specielt Taiwan har lagt sig forrest i feltet med planer om 15,6 GW frem mod 2035. Også lande som Japan og Vietnam begynder at røre på sig, mens Kina i 2019 også slog sin egen rekord med 2,3 GW ny offshore-kapacitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063