18 mio. kroner til vindmølletårn i beton
Conelto har modtaget tilsagn om støtte fra Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) til videreudvikling, opstilling og demonstration af et vindmølletårn i beton.
Prototypetårn på 140 meter
Conelto vil anvende de 18 mio. kr. til at videreudvikle konceptet, samt at opstille og demonstrere et prototypetårn med en navhøjde på 140 meter.
Målet er at bevise at konceptet kan give en omkostningsreduktion på mindst 15 % i forhold til et traditionelt ståltårn, foruden at reducere turnkey-omkostningerne herunder også logistik-omkostningerne.
Nuværende ståltårne bliver eksponentielt dyrere, når de er over 100 meter høje, hvor prisudviklingen for Conelto-tårnet forløber jævnt, og dermed giver komparativt større besparelse jo højere tårnet bliver, oplyser Conelto i en meddelelse.
Tårnet fra Conelto opbygges grundlæggende i moduler bestående af ringe med samme udvendige diameter med mulighed for forskellig godstykkelse og materialekvalitet.
Ophavsmand til betontårn
Ophavsmanden til konceptet, Jørgen Hangel fik ideen fra sin tid som direktør på en ståltårnsfabrik og sidenhen ejerskab af en betonelementfabrik, hvor man blandt andet fremstillede elementtanke.
Jørgen Hangel valgte i sommer at sælge idé og koncept til en kapitalstærk ejer, CJ Holding, der blandt andet også er ejer af Welcon A/S, som er en anerkendt ståltårnsproducent. Jørgen Hangel er i dag teknisk direktør i selskabet med ansvar for udvikling af koncept samt produktion og dermed med til at virkeliggøre de oprindelige ideer.
Som administrerende direktør for selskabet er udnævnt en markedskendt og kommercielt stærk person, der kender kundernes ønsker og krav til kvalitet og levering i et konkurrencepræget marked.
Siden Conelto blev grundlagt i 2009 har potentielle kunder vist stor interesse for konceptet, specielt med muligheden for høje tårne som efterspørges i stigende grad.
Vind løb med 44 mio. kr.
I denne runde af EUDPs uddeling af støttekroner snuppede vindenergien 44 mio. støttekroner.
Læs: 8,2 mio. kr. til udvikling af tovinget vindmølle
Læs: EUDP investerer 194 mio. kr. i energiteknologiske projekter