23948sdkhjf

Ny energi-klynge får nyt tocifret millionbeløb

Erhvervsfremmebestyrelsen bevilger 17,5 millioner kroner til Energy Cluster Denmark for at styrke innovation indenfor energiteknologiområdet de næste to år.

Med støtten følger Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i hælene på Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, som i sidste uge tildelte Energy Cluster Denmark 32 millioner kroner over de næste tre år.

De 17,5 millioner kroner i øvrigt det maksimale beløb, som bestyrelsen uddeler til enkeltstående klynger. Beløbende varierer mellem fire og netop 17,5 millioner kroner.

160 millioner kroner i alt

Samlet har Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse fordelt 160 millioner kroner i støtte til de danske klyngeorganisationer frem til 2022.

Pengene til Enegy Cluster Denmark øremærkes innovation på energiområdet i form af en støtte til den nye, nationale klyngeorganisation på energiområdet, Energy Cluster Denmark.

Jakob Riis, formand for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, begrunder støtten med et ønske om at skabe de bedste betingelser for, at virksomhederne ved hjælp af klyngerne kan anvende den nyeste forskning i deres egen forretning. 

- Det vil styrke dansk økonomi og samtidig bidrage til løsninger på bl.a. det grønne område. Det ønsker vi i bestyrelsen at bakke op om, siger han i en pressemeddelelse.

Forløse innovationen

Sammen med en projektportefølje på 800 mio. kroner har den nye klyngeorganisation nu fået de optimale rammer til at løfte og udvikle innovationskraften i den danske energisektor.

- Nu er rammerne sat; der er opbakning til strategien og tro på, at vi er de rette til at løfte opgaven. Nu skal vi i arbejdstøjet og sikre, at medlemmernes efterspurgte innovationsbehov forløses i form af nye teknologiske løsninger og innovation i samarbejde med hele økosystemet, siger CEO Glenda Napier, Energy Cluster Denmark.

Dybde og bredde

I sin begrundelse til bevillingen understreger Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, at man har støttet områder, hvor danske virksomheder og dansk forskning i forvejen er stærkt, men hvor ny viden og ny innovation kan løfte virksomhederne yderligere.

Netop den del er centralt for Energy Cluster Denmark, som har knyttet stærke faglige hubs som eksempelvis Center Danmark, Energyhub Nordhavn og Hydrogen Valley tæt til sig.

- Energy Cluster Denmark betragter energisystemet som ét fælles system. Det er et bredt scope. Med nærhed til økosystemet sikrer vi medlemmerne adgang til den nyeste viden på de specifikke fagområder. Det bringer fremdrift og udvikling”, siger Glenda Napier.

Søren Bjerregaard, direktør i Hydrogen Valley, ser stor værdi i at arbejde tæt sammen med klyngen, ikke mindst om eksempelvis brint og power-to-x, som han betragter som essentielle for den sektorkobling, der skal til for at løfte klimaambitionen om 70 procents reduktion:

- Det bør styrke medlemmerne, at klyngeorganisationens har det tætte samarbejde med de grene af økosystemet, som har den fagspecifikke kompetence. Vi bidrager med 15 års erfaring og viden på området, og når det kobles med klyngeorganisationens facilitering af innovation, så sikrer man både dybden og bredden i innovationssamarbejdet, siger Søren Bjerregaard.

Fakta:

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har forpligtet sig til at bidrage til klyngernes aktiviteter i fire år. Bevillingen på 160 mio. kr. dækker alene de første to år og fordeles ud til klyngerne i beløb på mellem 4 og 17,5 millioner kroner. 
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125