23948sdkhjf

Boretårnet rejser sig i Kvols

I Kvols ved Viborg er man i fuld gang med forberedelserne til jagten på det underjordiske varme vand. Boretårnet er så småt ved at rage godt op i landskabet.
Hos Viborg Geotermi arbejder man på højtryk for at få alt klar til første boring efter varmt vand. Det sker d. 26. januar 2012.

Maskiner og lastbiler i lindstrøm
I de seneste dage er tyske specialkøretøjer og lastvogne med material valfartet til borepladsen ved Kvols. Den første maskine, der ankom, var den store mobilkran, der skal montere selve boreriggen og sætte de mange containere til teknisk udstyr på plads.

- Der er ingen tvivl om, at Kvols-borgerne vil komme til at mærke den store invasion af lastbiler, for der skal transporteres mere end 500 tons udstyr frem til borepladsen på omkring 70 lastbiler, forklarede direktør Henry Juul Nielsen på et borgermøde i starten af januar.

Han kan dog berolige borgerne med, at Viborg Geotermi og vejmyndighederne har gennemgået vejene omkring boreområdet for at dokumentere vejens tilstand inden invasionen af det tonstunge vogntog. Endvidere har man været på besøg i bygninger for at sikre sig, at de ikke vil lide overlast. Endelig er det aftalt med entreprenørfirmaet Karl Anker Middelhede, at de dagligt vil rengøre vejbanen.

Køreplan for boringen
D. 26. januar 2012 vil man bore det første af i alt otte huller. Det vil tage ca. 35 døgn at bore det første hul, idet der bores døgnet rundt.

Boreriggen vil efter 26. januar bore non-stop, da det koster ca. 300.000 kroner i døgnet at have boregrejet stående. Borearbejdet vil fortsætte i syv-otte måneder.

Så snart det første hul er boret færdig begynder Viborg Geotermi at tage vandprøver og andre målinger af det geotermiske vand fra den første prøve.

Åbent hus på borepladsen
Den 29. januar 2012 bliver der arrangeret Åbent hus på borepladsen. Her vil alle få lejlighed til at se pladsen og de store maskiner.

Efter Åbent Hus-arrangementet vil borepladsen være lukket for offentligheden af sikkerhedsmæssige hensyn, og alle skal henvende sig i portvagten, der holder døgnåbent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093