23948sdkhjf

Nordjysk Elhandel indgår vindaftale med britiske Opus Energy

Nordjysk Elhandel indgår en aftale om handel og balancering af vindkraftproduktion fra vindmølle i Storbritannien.
Opus Energy og Nordjysk Elhandel forventer at de første købsaftaler med vindkraftproducenter i Storbritannien bliver indgået allerede i februar måned.

Sikrer maksimal værdi for vindproducenterne
- Vindkraft er under hastig udbygning i England. I Opus Energy ønsker vi at sikre det bedst mulige set-up til produktionsstyring og handel af vindkraft. Samarbejdet med Nordjysk Elhandel giver os adgang til specialiserede systemer og services indenfor planlægning og balancering af vindkraft samt Nordjysk Elhandels kompetencer inden for handel af vindkraft. For os drejer det sig om at kunne sikre vindkraftproducenterne maksimal værdi for deres produktion og tilhørende certifikater, siger Charlie Crossley Cooke, adm. direktør hos Opus Energy og understreger:

- Vi er overbeviste om, at samarbejdet med Nordjysk Elhandel vil give os en konkurrencefordel, således vi i samarbejde vil kunne udbygge aktiviteterne på vindkraft markant fremadrettet.

I dag er der cirka 5.970 MW installeret effekt vindkraft i Storbritannien. Dette tal forventes at stige drastisk til mere end 10.000 MW i 2015 og godt over 20.000 MW i 2020 - alene baseret på tal for vindmøller, der allerede er under opførelse eller godkendt til opførelse.

Kompetent partner på det britiske marked
I Danmark udgør vindkraft i dag ca. 20 procent af den samlede elproduktion med politiske ambitioner om at nå 50 procent vindkraft.

Danmark er en førende nation på verdensplan inden for integration af vindkraft og mængden af vindkraft per indbygger. Nordjysk Elhandel er markedsleder inden for handel og balancering af vindkraft på markedsvilkår i Danmark og forvalter vindkraft i Sverige og Tyskland med en samlet årlig vindkraftproduktion på 5,3 TWh.

- På baggrund af de kompetencer og systemer vi har opbygget på det danske marked, har vi nu succes med at tilbyde handel og produktionsbalance i lande som Sverige og Tyskland. Aftalen med Opus Energi sikrer, at vi nu får en kompetent partner med en stærk position på det britiske marked for vindkraft, udtaler Bo Lynge Rydahl, administrerende direktør i Nordjysk Elhandel.

International efterspørgsel efter vindkraft-erfaringer
- Det er ganske kompliceret at håndtere den ustabile produktion fra vindkraft. Derfor har vi igennem de seneste år investeret mange ressourcer i at opbygge det stærkest mulige set-up inden for både fysisk produktionsstyring og handel af vindkraft. For eksempel har vi i dag egne meteorologer og analytikere, der fokuserer på at udarbejde præcise prognoser for mængden af produktion fra de enkelte møller og den forventede afregningspris, og vi har udviklet specialiserede IT-systemer til balancering og skedulering af vindkraft, siger Bo Lynge Rydahl og slutter:

- Det er klart min opfattelse, at der er en stigende efterspørgsel efter kompetencer på produktionsstyring og handel af vindkraftproduktion på energimarkederne internationalt, hvilket vores aftale med Opus Energy er et eksempel på.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078