Varmeprojekter fylder godt hos Jorton
Entreprenørvirksomheden Jorton er i øjeblikket travlt optaget af to store energiprojekter: Rødding Varmecentrals nye anlæg og solfangeranlægget ved Vojens Fjernvarme.
- Det kræver gode koordineringsevner med så fascinerende opgaver, lyder det fra de involverede parter.
Anlægget tager form i Rødding
De seneste år har Rødding Varmecentral brygget på store planer om et nyt fjernvarmeanlæg og med Jortons hjælp begynder fjernvarmeanlægget nu at tage form.
- Vi er hovedentreprenør på alle de bygningsrelaterede dele af det nye fjernvarmeanlæg, og vi skal have overblikket, så tidsplaner og mål bliver overholdt. Det gør vi ved hele tiden at have en føling med arbejdet på pladsen, hvor vi altid har en mand, der sørger for, at projektet skrider planmæssigt frem, og at der er sans for detaljerne, siger entrepriseleder Hans Jørgen Daabeck.
Anlægget skal stå færdigt i juli 2012.
Udvikler sig dag for dag
Driftleder Aksel Jensen fra Rødding Varmecentral følger spændt projektet, der fra dag til dag udvikler sig i den rigtige retning.
- Hvert skridt i projektet er spændende, for det hele er nyt. Planerne om et nyt varmeværk har været under opsejling længe, så det er en god følelse at se det vokse nu, hvor samarbejdet med Jorton for alvor har fået fart under fødderne, siger Aksel Jensen.
Målet er at optimere varmeværket på alle punkter, og derfor er værket også blevet flyttet fra byen, ud i industrikvarteret i Rødding, hvor der er bedre plads.
Solvarme kræver koordinering
Også i Vojens foregår anlægsarbejdet i forbindelse med Vojens Fjernvarmes ny solfangeranlæg med Jorton som hovedentreprenør.
Etableringen af et solfangeranlæg kræver en høj koordineringsevne, påpeger bygherrerådgiver Flemming Ulbjerg fra Rambøll.
- Modsat almindelige byggeprojekter er et energiprojekt ofte relativt dyrt i opstartsfasen, fordi der skal koordineres mellem mange tekniske leverancer. Hos Jorton fungerer koordineringen rigtig godt, og det giver en billigere drift senere i projektets levealder, siger han.
En del af noget stort
At stå med hovedentreprisen på et solfangeranlæg vækker også en helt særlig glæde hos Hans Jørgen Daabeck.
- Man kan ikke lade være med at føle sig som en del af noget stort. Det er et meget fascinerende projekt at deltage i, siger han.
De 17.500 m2 solpaneler skal anlægges på én gang og vil spare naturen for 3.000 tons CO2 årligt.