Lemvig får endnu engang fjernvarmerør af genanvendt plast
Logstor og Lemvig Varmeværk har tidligere samarbejdet om et projekt, hvor der blev lagt 70 meter fjernvarmerør med en kappe af genanvendt plast ved det nye Klimatorium i byen. Nu gør parterne det igen.
- Det er kun tredje gang i verdenshistorien, at der laves fjernevarmerør af genanvendt plast, og det er anden gang i Lemvig, siger Thomas Byskov, leder af projektet hos Lemvig Varmeværk.
Denne gang drejer det sig om en strækning på 2 kilometer i industriområdet i Rom, hvor syv ud af otte mulige industrivirksomheder skifter olie- og pille-fyrene ud med fjernvarme.
Vores pligt
Logstor har gennem de seneste 20 år genbrugt eget plastaffald af HDPE-materiale. Det svarer til 1000 tons genbrugsplast årligt, som giver en samlet besparelse på 1600 ton CO2 hvert år. Så det kommende projekt mellem Lemvig Varmeværk og Logstor er et vaskeægte cirkulært og klimavenligt projekt, som begge parter er glade for og håber kan tjene som fremtidig inspiration over hele landet.
- Det er vores pligt at tage de udfordringer op, som verden står overfor og være med til at gøre en forskel for miljøet og kommende generationer. Vi sigter mod 100 procent genbrug og cirkulær økonomi. Dvs. når levetiden på et rørsystem er udtjent, skal det være muligt at genbruge de materialer, der indgår i det præisolerede rørsystem, siger Christian Schrøder, Logstors salgsdirektør i Danmark.
Han understreger at Logstor langt fra er færdige med genbrugsplasten.
- Det er super godt, men vi skal videre endnu. Vores ærinde er at ændre branchestandarden, så vi åbner op for eksternt genbrugsplast. Her har vi brug for innovative samarbejdspartnere, både energiværker som bl.a. Lemvig Fjernvarme, og rådgivere, som DFP, siger han.
Projekterne i Lemvig er i en lidt mindre skala. Logstor har midlertid gang i et lidt større projekt hos Aalborg Forsyning, hvor der skal lægges i alt 30 kilometer rør med kappe i genanvendt plast fra ekstern kilde.