23948sdkhjf

PSS Energi i cypriotisk samarbejde om spændingsregulering

PSS Energi A/S skal levere energibesparelser til Cypern. Et samarbejde med det cypriotiske installatørfirma SAEM har åbnet et helt nyt markedet og har allerede ført til udviklingen af et nyt system.
Der er ca. 2.800 km fra PSS Energis hovedkontor i Ballerup til deres nye arbejdsplads på Cypern. Men ifølge Jørgen Nielsen, direktør i PSS Energi, er den lange afstand ikke noget problem, så længe man har den rette samarbejdspartner.

- SAEM Electrical - Mechanical Services Ltd. har drevet installatørvirksomhed på Cypern siden 1990. De er seriøse, erfarne og har et godt netværk, udtaler han.

SAEM kommer til at stå for salg, installation og den daglige kontakt med kunderne, mens PSS Energi leverer systemer, analyser og rådgivning.

- Så på den måde ligner det nye samarbejde, dem vi også indgår med vores danske partnere, tilføjer Jørgen Nielsen.

Spændingstabiliserende reduktion
PSS Energi producerer spændingsreducerende og -stabiliserende energispareløsninger, samt systemer til kontrol af elektrisk forbrug - og det er løsninger, der er god brug for på Cypern.

- På Cypern er spændingen generelt høj, ofte ligger den over 245 Volt, men også meget ustabil, forklarer Jørgen Nielsen:

- Med vores systemer kan vi gå ind og sænke spændingen, hvilket er med til at reducere energiforbruget. Men samtidigt kan vi fastholde spændingen på et stabilt niveau. På denne måde undgås store udsving i spændingen, hvilket yderligere er med til at spare energi og kan forlænge levetiden på apparater og installationer.

Energibesparelser på Aircondition
I første omgang har PSS Energi fokus på øens hoteller.

- Hotellerne har et stort energiforbrug, især til belysning, ventilation og aircondition, områder hvor vores systemer, kan lave rigtigt effektive energibesparelser, fortæller Jørgen Nielsen.

En del af hotellernes elforbrug bruges på aircondition. Her har PSS Energi udviklet et nyt system, der kan skære ned i forbruget, ved at slukket for anlægget.

- I realiteten betyder det at vi slukker for airconditionanlægget i en kort periode, eks. i 30 minutter hver time fra kl. 01 til 05 om morgenen. Fordi anlægget kun er slukket i kort tid ad gangen, ændres rumtemperaturen ikke mærkbart. På den måde kan der spares energi uden, det er til gene for hotellets gæster, forklarer Jørgen Nielsen:

- Værelsernes airconditionanlæg kan reguleres individuelt og hele systemet kan kontrolleres fra lobbyens computer eller fra en smartphone.

Succesen forsætter
I starten af 2012 åbnede PSS Energi en ny afdeling i Italien, dernæst indgik de en aftale med det norske firma AC Enko og er nu også repræsenteret på Cypern.

- Interessen for energibesparelser er stor og vi har mærket en stigende interesse for de løsninger vi kan levere, fortæller Jørgen Nielsen.

Så fremtiden ser lys ud for PSS Energi.

- Vi har en række spændende projekter i støbeskeen, både herhjemme og i udlandet, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109