23948sdkhjf

Biogasbranchen: Vi jubler

Med beslutningen om at etablere en ny gasledning til Lolland-Falster viser Danmark vejen for den grønne omstilling af industrien. 

Sådan skriver Biogas Danmark i en pressemeddelelse. 

- Vi jubler, lyder det fra formand Henrik Høegh og fortsætter: 

- Beslutningen sikrer, at vigtige industrier kan skifte fra kul og olie til biogas. Dermed viser Danmark resten af verden, hvordan grøn omstilling kan gennemføres, så vi fastholder tusindvis af arbejdspladser i industrien og skaber nye, permanente jobs i biogassektoren, siger Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

Biogassen får et puf

Danmark er aktuelt det land i verden, der har den absolut højeste andel af biogas i gasnettet. 

Biogasproduktionen udgjorde sidste år over 25 procent af det danske gasforbrug. Energistyrelsen forventer, at den danske biogasproduktion i 2030 kommer op på 52 petajoule og dermed udgør over 80 procent af gasforbruget.

- Med den nuværende udbygningstakt vil vi kunne nå op på cirka 60 petajoule biogas i 2030, hvilket kan dække det forventede gasforbrug om 10 år. Biogas er et økonomisk attraktivt virkemiddel til at nå 70-procentsmålet. Derfor taler meget for, at efterspørgslen efter biogas vil blive højere end de aktuelle forventninger for 2030, siger Henrik Høegh.

Grønt lys for to anlæg

- Sjældent har et infrastrukturprojekt givet så megen værdi som den kommende gasledning til Lolland-Falster, som klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen sammen med sine forligsparter netop har truffet beslutning om, lyder det fra erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster.

Beslutningen om gasledningen er nemlig også startskuddet på en længe ønsket etablering af to lokale biogasanlæg, et i Lolland og et i Guldborgsund kommune. Gasledningen er en forudsætning for etableringen af de to værker, for uden forbindelse til gasnettet kan de ikke levere gassen videre til lagring og forbrug.

- Det her kunne simpelthen ikke ramme mere plet i forhold til det mål, vi selv har set, siger Steffen Lund, investeringschef i erhvervsorganisationen Business Lolland-Falster og tilføjer:

- Vi har lagt en visions- og investeringsplan frem til 2030, hvor vi insisterer på et erhvervsliv i balance med naturen. Lokal biogasproduktion er en meget vigtig komponent, idet det giver industrivirksomheder som Nordic Sugar et bæredygtig alternativ i deres energiforsyning, siger Steffen Lund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093