23948sdkhjf

Udviklingsfasen for COBRA-kabelprojektet forlænget

De hollandske og danske systemoperatører TenneT og Energinet.dk har besluttet at fortsætte udviklingsfasen for det såkaldte COBRA-kabelprojekt.
Der vil i de kommende år blive foretaget en bred forskningsindsats, der tager højde for udviklingen på land i både Danmark, Tyskland og Holland, da kablet kommer til at indgå som en integreret del af det europæiske transmissionsnet.

I den udvidede udviklingsfase vil der blive forsket yderligere i udviklingen af en sund business case og en mere omfattende analyse af de samfundsøkonomiske omkostninger og fordele. Med øgede mængder vindkraft kan kablet også samfundsøkonomisk blive til gavn for Tyskland. Feasibility studiet vedrørende COBRA-kablet forventes at munde ud i en endelig investeringsbeslutning ultimo 2014.

Vedvarende energi
Såfremt planerne realiseres, bliver COBRA-kablet den første direkte elforbindelse mellem Danmark og Holland. Projektet er bevilliget 86,5 mio. euro i støtte under den europæiske genopretningsplan. Formålet med COBRA-kablet er at muliggøre integration af mere vedvarende energi i de hollandske og danske elsystemer samt at øge forsyningssikkerheden. Elforbindelsen bidrager endvidere til at styrke den ønskede konkurrence på de nordvesteuropæiske elmarkeder.

TenneT har på nuværende tidspunkt internationale kabelforbindelser til Norge (NorNed-kablet) og Storbritannien (BritNed-kablet). Muligheden for at etablere yderligere to forbindelser til Norge (NorNed2 og NORD.LINK) er også ved at blive undersøgt. Energinet.dk har kabelforbindelser fra Jylland til Norge og Sverige, og fra Sjælland til Sverige og Tyskland. Den danske TSO er ligeledes ved at anlægge et fjerde kabel til Norge (Skagerrak 4).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109