23948sdkhjf

Esvagt-skibe skal gøres grønne

Nyt projekt vil undersøge, hvordan man kan gøre SOV'ere mere klimavenlige

Esvagt indgår i et nyt innovationsprojekt, der vil undersøge, om Esvagts specialbyggede Service Operation Vessels (SOV) kan servicere en offshore vindpark alene ved brug af vedvarende energi. Det skriver Energy Cluster Denmark i en pressemeddelelse. 

- Hvordan bidrager vi endnu mere til at gøre den vedvarende energi fra en havmøllepark mere grøn med ny innovation? Det vil vi gerne blive klogere på, siger Kristian Ole Jakobsen, viceadministrerende direktør i Esvagt, i meddelelsen.

Projekt 'Green Vessel'

  • Projektet indsamler og sammenligner forskningsbaseret viden om forskellige tilgængelige teknologier, deres modenhed og udfordringer fra en lang række eksisterende projekter og aktører.
  • Data sammenholdes med en kortlægning af sejlmønstre og behov fra rederiet. Fordele og ulemper ved de enkelte teknologier, deres modenhed og tidshorisont for tilhørende infrastruktur på land og på søen belyses, ligesom projektet vil analysere mulighederne for optimeringer med mulige hybridløsninger relateret til de særlige sejlmønstre.
  • Projektet samler et bredt hold af problemløsere så brancherne inden for el/batteridrift, brint og brændselsceller, ammoniak og biodiesel er fælles om at finde de bedste valg.

Kilde: Energy Cluster Denmark

Innovationsprojektet 'Green Vessel' er ifølge meddelelsen et sammarbejde mellem Esvagt, Energy Cluster Denmark samt Maritime & Logistics Innovation Denmark (MARLOG). Partnerkredsen tæller Hydrogen Valley, CS Electric, PowerCon A/S, Ballard Power Systems Europe A/S og DIS (Dansk Ingeniørservice A/S) samt AAU.

De skriver, at ambitionen med Green Vessel-projektet er at afdække, hvor langt de forskellige former for grønne brændsler er fra at være praktisk anvendelige i den hverdag, SOV’erne arbejder i.

Projektet kombinerer partnerkredsens indsigt, viden og tekniske snilde i ny innovation og teknologiske løsninger, som bliver trykprøvet i ESVAGTs hverdag:

- Det giver rigtig god mening for ESVAGT at være med, hvor ny innovation brydes, siger Kristian Ole Jakobsen i meddelelsen og fortsætter: 

- Et projekt som dette sammensætter den seneste viden fra specialisterne om nye energikilder og sikker implementering og tester det af i vores praktiske virkelighed på skibet.

Projektets kombination af viden fra energisektoren og det maritime, giver ifølge meddelelsen rigtig god mening, da begge sektorer er afhængige af for alvor at flytte noget i den grønne omstilling mod 2030. 

- Den maritime industri har brug for innovation fra energisektoren for at omstille sig, og energisektoren har brug for efterspørgsel fra marine og logistik, hvis det skal give mening at udvikle nye brændsler baseret på vedvarende energi. Innovationsprojekter som Green Vessel er et godt eksempel på, at vi kan og skal samarbejde på tværs af sektorer om at udvikle nye, stærke løsninger, siger Glenda Napier, adm. direktør i Energy Cluster Denmark, i meddelelsen. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094