23948sdkhjf

Mink skal også brændes i Lisbjerg: Sådan vil de undgå lugtgener

Når de afdøde mink den kommende tid skal brændes, kommer det blandt andet til at ske ved AffaldVarme Aarhus' anlæg i Lisbjerg nord for Aarhus.

Det skriver TV2 Østjylland

Bjarne Munk Jensen, administrerende direktør i AffaldVarme Aarhus, fortæller, at de i forbindelse med arbejdet vil tage mange forholdsregler for at mindske lugtgenerne for naboerne.

De skal brænde mink af

Esbjerg: Energnist Esbjerg

Kolding: Energnist Kolding

Holstebro: MEC-BHP

Odense: Fjernvarme Fyn

Aarhus: AffaldVarme Aarhus

Hjørring: AVV Hjørring

Aalborg: Renonord

Sønderborg: Sønderborg Kraftvarme

Glostrup: Vestforbrænding

Amager: ARC Amager

Roskilde: Argo Roskilde

Næstved: Affaldplus

Hørsholm: Norfors

- Når mink har ligget nedgravet i et halvt år, er det svært at forudsige, hvad det er for et materiale, vi modtager. Derfor kan vi heller ikke sige ret meget om, om det kan give nogle lugtgener for naboerne. Men vi gør alt, hvad vi kan for at minimere det, siger Bjarne Munk Jensen i en pressemeddelelse.

Til TV2 Østjylland forklarer han, at man blandt andet vil mindske risikoen for lugtgener ved at lukke portene og brænde minkene hurtigst muligt efter ankomst.

Skal beboerne i Lisbjerg forberede sig på lugtgener?

- Vi håber det ikke, fordi vi vil prøve at lukke siloen hurtigst muligt, når minkene kommer, og få det håndteret, inden vi åbner siloen igen. Jeg kan garantere, at det, der kommer ud af skorstenen, ikke lugter af mink, siger Bjarne Munk Jensen til TV2 Østjylland.

Han uddyber:

- Vi kommer til at gøre det sådan, at når vi lukker ned for normal rest– og industriaffald klokken 17, så kommer minkene derefter. Så blander vi det med det øvrige affald og lader det brænde i løbet af natten. Så hvis det lugter fra siloen, bliver det i løbet af natten, og så skulle det gerne være væk inden næste morgen.

Forbrændingsanlægget i Lisbjerg er et ud af i alt 13 værker, der har påtaget sig opgaven.

Det er politikerne på Christiansborg, der sidste år besluttede, at minkene, der er gravet ned i massegrave ved Holstebro og Karup, nu skal graves op og brændes.

Opgaven har siden været i udbud.

- Alle forbrændingsanlæg har budt sig til for at være med til at løse den her samfundsopgave. En stor del af os er offentligt ejet, og det er en offentlig opgave, så derfor skal vi selvfølgelig være med til at løse den, siger Bjarne Munk Jensen.

Arbejdet med at brænde minkene i Lisbjerg kommer til at foregå i perioden fra den 25. maj til den 15. juli.

Dog ankommer det første læs mink til Lisbjerg på fredag til en slags prøveafbrænding, som skal være med til at klarlægge, hvordan arbejdet bedst tilrettelægges de kommende måneder.

- Myndighederne har sagt, at når minkene har ligget et halvt år, så er der ikke smitterisiko. Minkene håndteres desuden af maskiner, og derfor har vi ikke formodning om, at det er en større sundhedsrisiko for vores medarbejdere end normalt. Vi kender den type affald, der kan komme, og derfor har vi nogle helt klare forholdsregler for, hvilke værnemidler man skal være iført, hvis man skal ind i maskinerne, siger Bjarne Munk Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078