23948sdkhjf

Ny aftale åbner for flydende solcelleparker i dansk farvand

Den nye åben dør-ordning for vedvarende energi på havet skal gøre det muligt at etablere flydende solcelleparker i dansk farvand.

Udrulningen af solceller buldrer derud af. Og snart kan flydende solcelleparker også blive en del af det danske energimix, sådan som det allerede er i for eksempel Holland, Spanien, Frankrig og Kina.

Det skriver Altinget.

Det står klart, efter energiforligskredsen i sidste uge blev enige om en ny åben dør-ordning for vedvarende energi på havet.

Med aftalen bliver ordningen nu teknologineutral og det giver netop mulighed for at etablere solceller på havet, som indtil nu ikke har været tænkt ind i den danske lovgivning og dermed ikke tilladt.

- Teknologineutraliteten forventes at understøtte teknologiudviklingen og imødekomme efterspørgsel fra VE-opstillerne efter blandt andet at kunne etablere flydende sol under ordningen, skriver partierne i aftaleteksten ifølge Altinget.

European Energy er et af selskaberne, der har efterlyst muligheden for at etablere flydende solceller.

Her er man godt tilfredse med, at et flertal i Folketinget nu åbner for etablering af flydende solcelleparker i Danmark.

- Flere kommuner har udvist interesse for teknologien, og nu kan vi så komme i gang med konkrete projekter rundt i Vandkantsdanmark, siger Knud Erik Andersen, CEO i European Energy, i en skriftlig kommentar til Altinget.

Direktør for Vordingborg Havn Jan-Jaap Cramer fortæller, at her har man i over et år haft et flydende solcelleprojekt på 200.000 kvadratmeter på tegnebrættet.

- Man ser flere og flere steder, at man er udfordret med at placere solcelleparker på land. Der kunne man måske godt bruge vandet mere. Som havn er vi jo omringet af vand, og når vi kigger på de muligheder, vi har for at bidrage til en grøn omstilling, virker det oplagt med flydende solceller, siger Jan-Jaap Cramer til Altinget.

I udlandet er der allerede gang i de flydende solcelleparker, og blandt andet Vattenfall står bag den første flydende solcellepark i Holland, der har en kapacitet på 1,2 megawatt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094