23948sdkhjf

Nu bliver den første CO2 indfanget på Amager Bakke

Torsdag den 24. juni indvier ARC sammen med partnerne DTU, Pentair og Rambøll det første pilotanlæg til CO2-fangst på Amager Bakke.

Helt nøjagtigt bliver det klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og Københavns overborgmester Lars Weiss der indvier anlægget. 

Med anlægget skal man teste og modne teknologien til CO2-fangst, så man mest effektivt og billigst muligt kan fange CO2.

Vejen mod en CO2-neutral hovedstad

Med målet om at fange 500.000 ton CO2 pr. år fra slutningen af 2025, kan projektet være et mærkbart bidrag til den grønne omstilling og Københavns Kommunes ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

Vejen frem mod CO2-fangst i fuld skala på ARC fra 2025 kræver en offensiv national strategi for CO2-fangst og -lagring (CCS-strategien) med de rette rammevilkår.

- I dag viser vi, at vi er klar til at gå hele vejen. Hvis den danske stat etablerer de rigtige vilkår, er det muligt at fange næsten hele CO2-udledningen på Amager Bakke i slutningen af 2025. Det er oplagt, da Klimarådet peger på, at netop CO2-fangst ligger lige for på danske affaldsenergianlæg, siger ARC-direktør Jacob H. Simonsen.

Nødvendigt projekt

Dansk Fjernvarme er begejstret for nyheden om, at ARC sammen med DTU, Pentair og Rambøll indvier det nye pilotanlæg til CO2-fangst på Amager Bakke.

Det et stort og nødvendigt projekt, hvis vi skal indfri vores fælles klimamål, lyder det fra Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

- Med indvielsen af det første pilotprojekt til CO2-fangst på Amager Bakke tager ARC med sine partnere et stort skridt mod at sikre et endnu mere bæredygtigt samfund. Projektet på Amager Bakke er et godt og synligt bevis på, at aktørerne i energi- og forsyningssektoren tager ansvar. Sammen med kompetente samarbejdspartnere udvikler de morgendagens teknologier og træder de næste store skridt mod et CO2-neutralt Danmark, siger Kim Mortensen.

FAKTA

  • Bag pilotanlægget står partnerkredsen ARC, DTU, Pentair og Rambøll, som alle medfinansierer pilotanlægget til CO2-fangst.
  • Pentair har gennem årtier udviklet CO2-fangstanlæg
  • Projektet modtager medfinansiering på 30 mio. kr. fra det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprojekt (EUDP)
  • Pilotanlægget kan fange op til 850 kg. CO2/døgn, og forventes at være i drift året ud

Kilde: ARC

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112