23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Udvidelse af biogasanlæg

Assens Byråd har besluttet at sende forslag til kommuneplantillæg nr. 14 og lokalplan 5.2-4 Flemløse Biogasanlæg med tilhørende miljørapport i offentlig høring.

Det nye plangrundlag skal muliggøre en udvidelse af Flemløse Biogasanlæg. Udvidelsen omfatter tre procestanke, en substrattank, varmevekslere og varmepumper.

Varmeforsyning

Aabenraa Byråd har godkendt et varmeforsyningsprojekt for Felsted, Tumbøl og Sdr. Hostrup fra Aabenraa-Rødekro Fjernvarme.

Projektforslaget lyder på etablering af cirka 5,2 km transmissionsledning og cirka 15,4 km distributionsledninger for potentiel fjernvarmeforsyning af 554 boliger/huse og ni storforbrugere, der i dag dels ligger i områder, der er udlagt til naturgasforsyning (Felsted og Tumbøl) og til individuel forsyning (Sdr Hostrup).

Forbedring af klimaskærm og varmeanlæg

Albertslund Kommunalbestyrelse hr frigivet 3,4 mio. kr. til tilpasning af daginstitutioner til lavtemperaturfjernvarme.

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at hele byen overgår til lavtemperaturfjernvarme i 2026.

Følgende daginstitutioner indstilles opgraderet i 2021: Børnehuset Hyldespjældet, Børnehuset Roholmhave, Børnehuset Jægerhytten, Børnehuset Stensmosen og Børnehuset Storken. Daginstitutionerne er blevet screenet, og analysen viste et behov for udskiftning af radiatorer, vinduer, isolering samt dørpartier. Renoveringen af daginstitutioner består i at forbedre klimaskærmen og varmeanlæg.

Arbejdet forventes gennemført i efteråret 2021 efter udbudsrunde.

Solcelleanlæg

Aalborg Byråd har godkendt forslag til Lokalplan 5-9-110 Solceller, Kæragerholmvej, Landområde Nord, som herefter fremlægges i offentlig høring i otte uger.

Det nye plangrundlag baner vej for etablering af et solenergianlæg på op til 90 hektar i området nord og syd for Kæragerholmvej, som kan producere strøm svarende til cirka 20.000 husstandes forbrug.

Fjernvarmeforsyning

Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune har godkendt et projektforslag for fjernvarmeforsyning af Guderup.

Projektforslaget er indsendt af Nordals Fjernvarme ved Sønderborg Forsyning. Nordals Fjernvarme oplyser, at de forventer at ansøge om kommunegaranti på 85 mio. kr. for projektet, når dette er detailplanlagt.

Regnvandsbassiner

Herning Byråd har vedtaget lokalplan 33.E7.2 for regnvandsbassiner ved Industrivej Nord og Ny Gjellerupvej i Birk endeligt.

Lokalplanen giver mulighed for etablering af regnvandsbassiner i området mellem Silkeborg og Ny Gjellerupvej, som skal opmagasinere regn og skabe et rekreativt grønt område.

Solcelleanlæg

Herning Byråd har godkendt forslag til lokalplan 99.E6.1 for solceller ved Skarrildhus ved Skarrild.

Lokalplanen skal give mulighed for at opføre et solcelleanlæg på et areal på cirka 3.400 kvm ved Hotel og konferencecenteret Skarrildhus, som er en del af hotelkæde Sinatur.

Regnvandsbassin

Herning Byråd har vedtaget lokalplan 81.R1.1 for et regnvandsbassin ved Sports Allé i Vildbjerg endeligt. Lokalplanen giver mulighed for etablering af et regnvandsbassin ved Tranholm Bæk tæt på boldbanerne ved Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078