23948sdkhjf

Energy Cluster Danmark slår sig ned på Lolland

Den danske klyngeorganisation for den samlede energisektor, Energy Cluster Denmark, vil fremover samarbejde tæt med Lollands store energipartnerskab REEL.

REEL og Energy Cluster Denmark vil arbejde sammen om at skabe nye energiløsninger der giver mulighed for at lagre den grønne energi i eksempelvis brint eller andre energiformer, som giver en bedre udnyttelse den vedvarende energi, og som potentielt kan skabe nye grønne jobs.

- Lolland er et af de steder i Østdanmark, hvor løsninger til fremtidens energisystem bedst kan testes, vises frem og skaleres til resten af landet, siger Poul Erik Lauridsen, direktør i Gate 21, hvor partnerskabet REEL er forankret.

Han fortsætter:

- Lolland producerer i dag otte gange mere vedvarende energi, end de selv kan bruge – og vi har allerede stærke partnerskaber mellem kommune, region og de store forsyningsselskaber, der trækker løsninger og investeringer med sig. Derfor er det helt oplagt, at vi styrker samarbejdet med energiklyngen her på Lolland, hvor alle de centrale kræfter for energiomstillingen i region Sjælland er samlet, siger han.

Partnerskaber for grøn omstilling og vækst

Energy Cluster Denmark har kontorer i København, Aalborg, Aarhus, Fredericia, Sønderborg og Esbjerg, og vil med det nye partnerskab desuden få en fysisk repræsentation på Lolland, hvor klyngen får en plads i den gamle saftstation i Horslunde, der huser Gate 21´s lokalkontor på Lolland.

Her bliver Energy Cluster Denmark en del af at stærkt netværk. Partnerskabet Ren Energi Lolland, som hovedstadsområdets forsyningsselskab HOFOR, Lolland Kommune og det grønne partnerskab, Gate 21 står bag, samler regioner, kommuner, virksomheder og forskningen om den grønne omstilling.

Region Sjællands store forsyningsselskab Andel er også en del af partnerskabet, som sammen driver en række nationale og internationale projekter, der finder, tester og skalerer løsninger til fremtidens energisystem baseret på 100 procent vedvarende energi.

- Fremtidens energisystem skal kunne integrere mere grøn energi i nye sektorer. Det handler for eksempel om at hjælpe skibsfarten, luftfarten og den tunge landtransport med troværdige, CO2-neutrale alternativer, og det handler om at sikre en grønnere fjernvarmeforsyning. Det kræver masser af vedvarende overskudsenergi at udvikle. Det har Lolland, og derfor er det interessant for os at være engageret i events og innovationsprojekter i regi af REEL, siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark:

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113