23948sdkhjf

Wermelin på eksportfremstød med den danske vandbranche

Oversvømmelser og tørke. Drikkevand og spildevand. Stormflod og vandforurening. 

Mange steder i verden er der stor efterspørgsel på vandteknologi og -løsninger og rådgivning fra eksperter i forhold til hvordan man håndterer de udfordringer. Og danske virksomheder i vandbranchen er blandt verdens bedste til at levere de løsninger.

Også i USA er der fokus på at tage hånd om problemer med vand og derfor er miljøminister, Lea Wermelin, netop taget til Californien og Texas med en række danske vandvirksomheder. Det sker som led i den eksportstrategi for vandbranchen, som regeringen lancerede for nylig, hvor målet er at fordoble eksporten fra 20 mia. kroner i 2019 il 40 mia. kroner i 2030.

- (…) Der er brug for bæredygtige produkter og rådgivning af høj kvalitet over alt i verden, og her er Danmark leveringsdygtig. USA ser Danmark som et grønt og innovativt forgangsland - blandt andet på vandområdet. Den position skal vi udnytte til gavn for miljøet og for at skabe grønne, danske arbejdspladser, siger miljøminister Lea Wermelin.

Kæmpe potentiale

Flere stater i USA er hårdt ramt af vandmangel, og der er et kæmpe potentiale for en energi- og klimaeffektiv spildevandsrensning, fortæller branchechef i DI Vand Mads Helleberg Dorff.

- Dette fremstød kan styrke vores samarbejde. Vi har både mindre og større virksomheder, som er klar til at udbygge den danske styrkeposition i USA inden for grundvand, drikkevand, spildevand og klimatilpasning, siger han.

Under besøget skal den danske delegation besøge Texas og Californien. I Houston bliver der blandt andet afholdt Danish Water Day – en workshop, hvor den danske delegation mødes med amerikanske vand- og spildevandforsyninger, myndigheder m.fl. og udveksler viden og idéer.

Derudover deltager miljøministeren i åbningen af Grundfos’ nye hovedkvarter uden for Houston og besøger ligeledes Folsom Lake i Californien, som giver et indblik i hvilke konsekvenser det har, at Californien bliver ramt af tørke.  

USA er Danmarks 3. største eksportmarked og verdens største vandmarked med en anslået størrelse på 156 milliarder USD. Ud over det eksisterende marked har USA ifølge den amerikanske Miljøstyrelse (EPA) et forventet investeringsbehov i den offentlige vandinfrastruktur i størrelsesordenen 682 milliarder USD frem mod 2030.

Delegationen er afsted fra den 28. november til den 2. december 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.53