23948sdkhjf

Olie Gas Danmark følger strømmen og får nyt navn

Olie Gas Danmark skifter navn til Dansk Offshore. 

- Vi skifter navn til Dansk Offshore, fordi det i højere grad afspejler industriens bredde i dag. Vi producerer stadig olie og gas, som er helt nødvendige energikilder for at imødegå energibehovet de kommende årtier. Samtidig arbejder vi på at bruge undergrunden til CO2-lagring og dermed bruge vores offshore viden og infrastruktur til at understøtte energiomstillingen på en ny måde, siger Martin Næsby, administrerende direktør i Dansk Offshore.

Navneskiftet kommer i forbindelse med offentliggørelsen af organisationens nye strategi. 

Ny strategi

I den nye klimastrategi sætter Nordsøens olie- og gasproducenter og deres underleverandører tal på reduktionspotentialet.  Ved at reducere egne udledninger og lagre CO2 fra eksterne punktkilder, ser offshore-industrien et årligt reduktionspotentiale på mere end 8 mio. tons CO2 i atmosfæren fra 2030. Det svarer til næsten 30 procent af den reduktion, der er nødvendig for at nå det danske 2030 klimamål. 

- Hvis vi skal bekæmpe klimaforandringerne og lykkes med at holde temperaturstigningen under det anbefalede, har vi alle et ansvar. Det gælder også vores industri, og derfor præsenterer vi nu en ambitiøs klimastrategi, siger Martin Næsby.

CO2-besparelserne skal komme fra reduktion af egne udledninger fra produktionen i Nordsøen og fra lagring af CO2 i udtjente olie- og gasfelter. Der udledes i dag omkring 1.5 mio. tons CO2 årligt fra produktionen i Nordsøen, hvilket svarer til omkring 3 procent af Danmarks samlede årlige CO2-udledninger.

Reduktionerne vil komme fra gradvis nedlukning af ældre produktionsfelter de kommende årtier, fra omfattende energieffektiviseringer af driften og infrastrukturen og fra mindre flaring. Tilsammen vil det nedbringe CO2-udledningen med hhv. 40 procent i 2030 og 70 procent i 2040 i forhold til 2015.

CCS – potentialet er enormt

Den helt store CO2-besparelse er lagring af CO2. I Danmark er der i øjeblikket igangsat to offshore CCS projekter; GreenSand og Bifrost. 

- Vi ved, at opsamling og lagring af CO2 er helt afgørende for at nå de danske og globale klimamål. Det udtaler både FN’s Klimapanel og Det Internationale Energiagentur. Vi har geologien, faciliteterne, infrastrukturen og ekspertisen til rådighed i industrien. Det kan give Danmark en meget stor konkurrencefordel, når klimatoget for alvor sætter fart, slutter Martin Næsby.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094