23948sdkhjf

Nrgi og ATP med på geotermi-bølgen

Samtidig med at geotermi-aftalen mellem AffaldVarme Aarhus og Innargi blev offentliggjort, trådte ATP og NRGi ind som medinvestorer i Innargi Holding A/S.

Dermed kan Innargi række ud efter de mange muligheder, der opstår både i Danmark og Europa, når varmeproduktionen i de store byer skal gøres CO2-neutral.

- Mens sol og vind kommer og går, så er varmen fra klodens indre der altid. Det gør geotermi til en stabil vedvarende energikilde. Den er nødvendig, hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling. Vi er i ATP stolte over at muliggøre et projekt med et kæmpe dansk og internationalt potentiale, hvor der samtidig vil være afkast at hente på den lange bane til vores medlemmer, siger Bo Foged, adm. direktør i ATP.

For NRGi handler investeringen om at understøtte integrationen mellem el- og varmesektoren.

- I NRGi arbejder vi for den grønne omstilling. Vi ønsker at øge mængden af vedvarende energi ved at investere i nye vedvarende energiprojekter – en ambition, som blev styrket yderligere i 2021, hvor vi indgik en partnerskabsaftale med Sampension. Og så har vi fokus på samspillet mellem el- og varmesektoren, hvor geotermi er en måde at bruge el til varme på. Flagskibsprojektet i Aarhus skal forhåbentligt kopieres i mange byer, samtidig med at det i sig selv understøtter den strategiske energiplanlægning, som alle store energiaktører arbejder med i Aarhus, siger adm. direktør Jacob Vittrup fra NRGi.

Godt eksempel på samarbejde

Hos Dansk Fjernvarme bliver både aftalen mellem AffaldVarme Aarhus og Innargi og aftalen mellem Innargi, ATP og Nrgi modtaget vel. 

- Geotermi er en teknologi med relativt høje investeringsomkostninger og lave driftsomkostninger. Det er med andre ord forholdsvis dyrt at foretage boringer i jorden. Det kræver kapital, og derfor er den model, som AffaldVarme Aarhus og Innargi sammen med ATP og NRGi, et godt eksempel på offentlig og privat samarbejde, der fremmer den grønne omstilling, lyder det fra Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

Innargi skal bygge og drive det geotermiske anlæg på 110 MW. I 2025 kan anlægget begynde at levere varme til aarhusianerne, og anlægget skal efter planen være fuldt udbygget i 2030, hvor det vil dække ca. 20% af fjernvarmebehovet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093