23948sdkhjf

Nyt konsortium vil genbruge vindmøllevinger

Force Technology har fået rollen som projektleder i innovationskonsortiet GenVind – et af de otte innovationskonsortier, der har fået støtte fra Rådet for Teknologi og Innovation.
Konsortiet går ud på at genanvende kasserede plastkompositter på en miljømæssig og økonomisk forsvarlig måde. De deltagende virksomheder har især fokus på at genanvende vindmøllevinger, da de bliver et stadig større problem på lossepladsen, hvor de optager meget plads.

I og med vindmøllevinger er meget lange, ofte over 60 meter, er der fundet partnere til konsortiet, der er interesserede i at bruge forskellige dele af vingen på hver sin måde.

- Projektets målgruppe er ekstremt bred, og vores fokus spænder fra brug af større dele af en vindmøllevinge i bygningsindustrien til de fineste fraktioner i form af støv som grundlag for fremstilling af nye malinger, siger projektleder for GenVind, Per Bo Ludwigsen, teknisk chef hos Force Technology.

Et afledt mål med projektet er at skaffe virksomheder og myndigheder viden om, hvilke teknologiske sorteringsmuligheder der findes til at sikre miljømæssig forsvarlig bortskaffelse eller genanvendelse af affald med indhold af miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

GenVind løber over fire år og har i alt 21 partnere med, som er GTS-virksomheder, universiteter og producenter af plastkompositter og andre interessenter i genanvendelse. Innovationskonsortiets resultater vil løbende blive offentliggjort vha. blandt andet temadage, foredrag, artikler og kurser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065