23948sdkhjf

Det sker: Bæredygtig energiforsyning og Smart Grid i København

Borgerrepræsentationen og elever på Grontmij’s Summer School skal give deres bud på, hvordan København sikres en bæredygtig energiforsyning i 2050.
Københavns Kommune har en ambition om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. På torsdag beslutter Borgerrepræsentationen sandsynligvis en ambitiøs plan, der udstikker retningslinjerne for, hvordan byen skal udvikles over de næste 13 år, så man kan nå det ambitiøse mål.

Planen kræver en udbygning af vedvarende energi, der skal gennemføres energibesparelser og den energi, der anvendes i København, skal være grøn – blandt andet på transportområdet, som står for en tredjedel af energianvendelsen.

Fredag, dagen efter at Københavns Kommune behandler planen, fremlægger 20 studerende deres bud på, hvordan København kan sikres en bæredygtig energiforsyning i 2050. Det sker som en del af Grontmij’s Summer School, der i år finder sted for sjette år i træk, og som har temaet ”Bæredygtig energiforsyning og Smart Grid i København i 2050”.

Elever finder nye løsninger
- København har ambitionerne, og jeg tror det vil lykkes. Men for at komme helt i mål skal der også udvikles en række nye løsninger til at håndtere de store mængder grøn energi i energisystemerne – og vel at mærke fra mange små og mindre energiproducerende anlæg i stedet for ganske få store. Det er det – vi i samarbejde med Københavns Kommune – har bedt vores studerende på Sommer School om at arbejde med og komme med løsningsforslag til, siger Sigurd Bunk Lauritsen, chefrådgiver i Grontmij.

Særligt interessant bliver udfordringen med at integrere den øgede mængde af vedvarende energi i form af el fra vindkraftproduktion og solceller i det eksisterende elsystem. Dette vil nemlig kræve, at der indføres en intelligent styring af elproduktion og elforbrug, også kaldet et Smart Grid, således at når vindmøllerne producerer mere el end der er brug for, så lagres energien et andet sted i systemet.

I løbet af den uge som Summer School varer, bliver de studerende konfronteret af markante oplægsholdere fra videninstitutioner og erhvervslivet, med de udfordringer som en bæredygtig energiforsyning står over for.

Nytænkning på tværs af studieretninger
På tværs af studieretninger skal de studerende i fire grupper hver tegne en vision for København 2050, herunder en kort fortælling om byen, beskrive et koncept for 2050, og de skal udfærdige en handlingsplan, som er deres konkrete plan for, hvordan barrierer overvindes, og hvem i branchen der skal deltage.

Torsdag, får de studerende hjælp til at lave præsentationsmateriale af tre nyuddannede 3D grafikere fra Trumax Academy i København.

- Vi regner med, at det bliver nogle rigtigt flotte præsentationer, som kan sætte billeder på nogle af de løsninger, der skal til for at København kan nå de meget høje mål, som Borgerrepræsentationen sandsynligvis sætter for byen torsdag aften. For man skal ikke tage fejl af, at København står over for nogle store udfordringer, hvis de ambitiøse planer skal lykkes, siger Sigurd Bunk Lauritsen.

De studerende fremlægger deres planer for Smart Grid i København 2050 fredag d. 24. august kl. 12. i kantinen hos Grontmij, Granskoven 8, 2600 Glostrup. Derefter bliver vinderne kåret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084