23948sdkhjf

Energiklyngecenter Sjælland og CAT styrker samarbejdet

1. september flyttede Energiklyngecenter Sjælland fra Maribo til forskerparken CAT i Roskilde.
Energiklyngecenter Sjælland har siden sin start i 2009 lavet tværkommunale klima-, energi- og miljøprojekter i Region Sjælland. Projekterne er baseret på samarbejde og videns- og erfaringsudveksling, som man nu vil styrket yderligere med koblingen til det ventureselskabet CAT.

Centrets leder, Helle Marker, fratrådte 1. september efter eget ønske, og hun bliver efterfulgt på posten af Ghita Wolf Andreasen, der også er centerleder i CAT Link. CAT Link er specialiseret i at finde dansk og europæisk finansiering til større regionale projekter, og er en del af CAT.

Logisk udvikling
Formand for bestyrelsen i Energiklyngecenter Sjælland Lars Mørk peger på de stærke kompetencer, der ligger i energiklyngecentret:

- Energiklyngecenter Sjælland har stor viden om, hvordan kommuner, forsyningsselskaber og erhvervsliv i fællesskab kan udvikle nye innovative og strategiske energiprojekter. Det er typisk projekter, hvor den fulde værdi først fremkommer, når der bliver samarbejdet på tværs af kommunegrænser. Koblingen til disse tværkommunale initiativer kan skabe muligheder og åbne nye døre for CAT i deres indsats for at skabe vækstmuligheder i Region Sjælland.

CAT’s administrerende direktør, Kim Ove Olsen, ser også det styrkede samarbejde mellem Energiklyngecenter Sjælland og CAT som en logisk udvikling:

- Der er oplagte synergier i samarbejdet, fordi CAT arbejder intenst med udviklingen af nye virksomheder i regionen og har et meget tæt forhold til forskerne på landets universiteter. Dertil kommer, at vi med CAT Link har fået styrket vores kompetencer inden for finansiering ganske betydeligt. Så CAT råder over viden, der i høj grad er relevant for Energiklyngecenter Sjællands virke.

Samarbejde passer som fod i hose
De store energiprojekters behov for kapital har været en væsentlig årsag til Energiklyngecenter Sjællands ønske om at flytte til CAT Link.

- Alle vil have del i støttekronerne, men der er mange uigennemsigtige regler og meget administrativt bøvl, som CAT Link og Energiklyngecentret kan bistå de 14 ejerkommuner og alle andre involverede med at overkomme. Samarbejdet med CAT Link frigør samtidig ressourcer til, at medarbejderne i Energiklyngecenter Sjælland kan arbejde målrettet med nuværende og kommende projekter. Jeg må sige, at det kommende samarbejde mellem Energiklyngecenter Sjælland og CAT Link passer som fod i hose, pointerer Ghita Wolf Andreasen.

Ghita Wolf Andreasen har blandt andet en baggrund som leder af Syddanmarks kontor i Bruxelles, har haft ansvaret for implementeringen af mere end 15 EU-projekter og senest været involveret i udviklingen af stort europæisk projekt, hvor 12 europæiske regioner skal udvikle strategiske energiplaner og udvikle projekter, der understøtter planerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078