23948sdkhjf

Boligforeninger kan kickstarte ny solcelle-bølge

Ekspert spår stort potentiale for solcelleanlæg i landets boligforeninger.
Solceller, solceller og solceller. Et ord, der i 2012 dagligt har floreret i de danske medier. ”Eksplosivt salg”, ”vækst i solceller,” ”rekordsalg af solceller” og ”medvind til solcellebranchen”. Sådan har overskrifterne lydt siden nytår, da solcellemarkedet på det private marked tog fart. Siden har omkring 20.000 danske husejere installeret et solcelleanlæg, men nu kan en ny solcelle-bølge blive en realitet – denne gang hos boligforeningerne.

Den næste udvikling på solcellemarkedet kan blive, at landets boligforeninger kaster sig over solcellerne. Som boligforening er det nemlig også muligt at benytte sig af den attraktive nettomålerordning, hvor man kan lagre sin strøm på statens net. Og dermed er det muligt, at boligforeningerne også vil kaste sig over solcelleanlæggene, som det har været tilfælde hos husejerne. Det skriver Andelsportal.dk i en pressemeddelelse.

Stort potentiale
- Boligforeningerne er faktisk i fuld gang med at installere solceller. Men potentialet for, at foreningerne kaster sig over solcellerne er endnu større, end det vi ser i øjeblikket, og så længe boligforeningerne hører under nettomålerordningen er det en økonomisk god forretning for dem. Det er dog ikke ukompliceret for boligforeningerne pga. sammenspil mellem forskellige lovregler, siger Lars Riise, solcelle-ekspert og partner i Deloitte.

Hos Andelsportal.dk, der blandt andet formidler solcelleopgaver for landets boligforeninger, har man i 2012 oplevet en markant vækst i antallet af opgaver med solceller, og samtidig har man mærket en stor interesse fra boligforeningerne, der spørger ind til, hvordan de kan få et solcelleanlæg.

Hvis en boligforening, for eksempel en andelsboligforening, ønsker et solcelleanlæg til foreningen, skal alle foreningens beboere være enige om beslutningen. Herefter kommer hver andelshaver under nettomålerordningen. Kravet et blot, at alle skal høre under det samme energiselskab.

I sidste uge meldte klima-, energi og bygningsministeren ud, at han vil skære i nettomålerordningen til solceller, hvilket kan medvirke til et fald i antallet af solgte solceller til private. I den forbindelse påpeger Lars Riise, at selv om antallet af solgte solceller til private vil falde, vil mængden af besparede kilowatt-timer formentlig være intakt, da antallet af større solcelleanlæg til boligforeninger og virksomheder vil stige.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094