23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme: Positivt med CO2-fangst ved Stenlille

Hidtil har der mest været fokus på CO2-lagring under Nordsøen, men myndighederne har netop forlænget og udvidet et lagringsprojekt ved Stenlille på land.

Det er Gas Storage Denmarks nuværende gaslager, der får sit nyskabende klimaprojekt forlænget til at vare de kommende 20 år

Der er tale om at forlænge et projekt, der oprindeligt var tænkt at skulle vare i fem år.

Det var tidligere vurderingen, at det ville være muligt at lagre 0,5 mio. tons CO2 om året i fem år. 

Men der er faktisk plads til meget mere CO2 i undergrunden ved Stenlille, og derfor bliver pilotprojektet nu udvidet fra i alt 2,5 mio. tons til 10 mio. tons CO2.

CO2 fra Vestforbrænding

Vestforbrænding er blandt de energiforsyningsvirksomheder, der gerne vil fange og lagre CO2, og det er tanken, at undergrunden ved Stenlille skal bruges til netop det. Derfor bliver forlængelsen også modtaget positivt hos brancheforeningen Dansk Fjernvarme.

- Det er i første omgang positivt, at regeringen er opmærksom på potentialet i Stenlille og ved lagring af CO2 i undergrunden under land, da alt tyder på, at det reducerer omkostningerne til lagring betragteligt. Det er samtidig væsentligt for Vestforbrændings planer om fangst og lagring af CO2. Samtidig er det værd at notere sig, at lagring ved Stenlille reducerer den klimabelastning, der vil være forbundet med at skulle fragte CO2 over store afstande for at lagre det under for eksempel Nordsøen, siger chefkonsulent Jannick Buhl fra Dansk Fjernvarme på organisationens hjemmeside.

CO2-lageret bliver placeret i 1500 meters dybde i området mellem Stenmagle og Bonderup Skov, fem-seks kilometer nordøst for det eksisterende gaslager.

Se nøgletal for:
Læs mere om: CO2-fangst
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.813