23948sdkhjf

Kommune vinder Energi- og Miljøprisen 2023

Energiforum Danmark har peget på årets modtager af Energi- og Miljøprisen

8. marts uddeler Energiforum Danmark årets Energi- og Miljøpris i forbindelse med Energiforum 2023. 

Årets vinder er Aarhus Kommune, og priskomitéen har lagt vægt på kommunens mangeårige indsats på energi- og klimaområdet. 

"Aarhus Kommunes indsats er ikke blot grundig og bredtfavnende, men fungerer også som inspiration for andre i branchen", lyder det i en pressemeddelelse fra Energiforum Danmark.

Der er blandt andet blevet lagt mærke til kommunens tiltag i forhold til energirenoveringer, datadrevet energiledelse, stiftelse af kommunalt selskab til solceller, erhvervsnetværk for klima og deltagelse i forsøg med bygningshubben.

- Mange bække små – kunne man fristes til at sige. Aarhus Kommune har en vis tyngde og en stor berøringsflade. Kommunen er derfor en meget vigtig spiller på energi- og klimaområdet. Med deres indsatser har de vist, at de handler på udfordringerne på flere forskellige fronter. Og det er i respekt for og i anerkendelse af dette, at vi gerne vil overrække årets pris til Aarhus Kommune, siger formanden for Energiforum Danmark Heine Knudsen.

- Og så må vi ikke glemme, at medarbejderne i Aarhus Kommune gerne deler ud af deres erfaringer og gerne samarbejder om udvikling af løsninger og kommune-udbud. Det er helt afgørende med de udfordringer, vi står overfor på energi- og miljøområdet, tilføjer han.

Prisen vækker naturligvis glæde i Aarhus Kommune.

- Vi er naturligvis glade for den anerkendelse af mange års indsats, som der ligger i tildelingen af Miljø- og energiprisen, lyder det fra økonomichef Michael Johansson, Teknik og Miljø.

- Vi har altid haft god opbakning af et byråd, som både har haft øje for de gevinster, vi kunne hente og samtidig har været risikovillige, når vi ville i gang med noget nyt, konstaterer han.

Uddelingen af Energi- og Miljøprisen binder en sløjfe på to netværksdage på Hotel Nyborg Strand, hvor fokus i år har været på vejen mod elektrificeringen og de udfordringer, der er forbundet med det.

Energiforum Danmark har uddelt Energi- og miljøprisen siden 1984 og prismodtagerne tæller forskellige personer og organisationer fra Novo Nordisk og Connie Hedegaard til Skive Kommune og arkitekt Kasper Guldager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078