23948sdkhjf

Rift om elbiler i Region Hovedstaden

Interessen for elbiler er rigtig stor i Region Hovedstaden. Det vidner de mange ansøgninger, som CLEVER har modtaget fra borgere i hovedstadsregionen til projekt Test-en-elbil om.
Europas største elbilprojekt Test-en-elbil er nu også startet i Region Hovedstaden og 210 familier skal det næste halvandet år køre elbil i hver tre måneder. Hele 751 ansøgninger har elbiloperatøren CLEVER, der står bag projektet, allerede fået – og det blot til projektets første runde.

Mængden af ansøgninger taler sit eget sprog
Mandag den 22. oktober startede projekt Test-en-elbil op i hovedstadsregionen, hvor Region Hovedstaden og CLEVER overdrog de første 20 elbiler – ud af i alt 35 – til forventningsfulde borgere fra Gribskov kommune og fra tre af regionens hospitaler.

I Fredensborg og Hillerød kommuner skal borgerne også være med i Test-en-elbil, og her starter projektet op til december. Den store interesse glæder, den ansvarlige for Test-en-elbil, projektchef Alexander Schou Nielsen, fra CLEVER. Han fortæller, at der især har været stor interesse i Gribskov kommune, hvor projektet er gået i gang.

- I Gribskov har hele 240 borgere ansøgt til projektets første runde, men også i Fredensborg og Hillerød kommuner har interessen været overvældende, selvom projektet her ikke er startet op endnu, med henholdsvis 213 og 118 ansøgninger. Det viser os, at der er en stor interesse for elbiler hos borgerne i Region Hovedstaden, siger Alexander Schou Nielsen.

Test-en-elbil skaber historie
Projektet kører allerede i 21 andre danske kommuner. I alt vil ca. 1.600 danske familier ved projektets afslutning i 2014 have kørt elbil i hver tre måneder og dermed været med til at bidrage med erfaringer til projektet, der er støttet af Trafikstyrelsen og Energistyrelsen.

I Trafikstyrelsen er man glade for både den store opbakning til projektet og ikke mindst den viden om grønne transportformer, som projektet skaber.

- Der er store perspektiver i projekt Test-en-elbil. Projektet bidrager med vigtig viden om kørselsmønstre og opladning samt rækkevidde og energiforbrug i praksis og giver os i det hele taget nyttig drifts- og brugererfaring med elbiler. En erfaring vi håber, vil ligge til grund for fremtidige beslutninger i relation til at øge udbredelsen af elbiler i Danmark. Elbilen spiller en vigtig rolle i forhold til at gøre vores transport grøn og medvirker til, at vi i Danmark kan nå vores klimamål, siger civilingeniør Niels Frees fra Trafikstyrelsen.

CLEVER og Trafikstyrelsen har en fælles forventning om, at elbilen vil være et reelt alternativ til den konventionelle bil, især når der er tale om pendling til og fra byerne og til bykørsel, hvor elbilen jo har den fordel, at den hverken støjer eller udleder nogen forurening lokalt. Hvilket også gør erfaringerne med elbiler fra hovedstadsregionen særligt interessante.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079