23948sdkhjf

Danske virksomheder kan tjene på tysk energiomstilling

I Tyskland forventes andelen af vedvarende energi at stige med 35 procent frem til 2020. Og det er en omstilling, der også kan komme danske virksomheder til gode.
- Danmark og Tyskland står overfor lignende energiudfordringer, og derfor passer de to lande perfekt til hinanden. Især er de nye tyske delstater frontløbere inden for cleantech i Tyskland, og således tilbyder der sig investerings- og samarbejdsmuligheder landene i mellem, fortæller Peter Alltschekow, Director Eastern Germany hos Germany Trade and Invest.

De fremtidige udfordringer er en af årsagerne til, at Germany Trade and Invest netop i disse dage har en erhvervsdelegation i København.

- De nye tyske delstater er attraktive investeringsmål for danske virksomheder. Forskningslandskabet er innovativt og praktiskorienteret, produktiviteten er høj og skattetrykket i de nye delstater er efter europæiske forhold moderat. Som følge af energisektorens ændringer er en udveksling af viden og erfaringer en fordel for både Danmark og Tyskland, lyder det videre fra direktøren for Germany Trade and Invest.

Germany Trade and Invest (GTAI) er Forbundsrepublikken Tysklands agentur for udenrigshandel og investeringer i udlandet. GTAI rådgiver både udenlandske og tyske virksomheder. Derudover leverer GTAI informationer til tyske virksomheder om internationalisering og udviklingen på udenlandske markeder.

Dansk-Tysk Handelskammer støtter og fremmer samhandlen mellem Danmark og Tyskland. Dansk-Tysk Handelskammer hjælper virksomheder med alt lige fra opstart til rådgivning i forbindelse med deres løbende forretninger i begge lande og tilbyder en fleksibel og professionel service, tilpasset den enkelte eksportvirksomhed. Dansk-Tysk Handelskammer er desuden medlemsorganisation for mere end 550 virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063