23948sdkhjf

Glemte oplysninger i solcelle-udspil

Ministerium glemte at skrive vigtige oplysninger ind i solcelleudspillet – oplysninger, der får ordningen til at se bedre ud for fremtidige solcelleejere.
Det skriver Ingeniøren.

Klima-, Energi- og Bygningsministeriet har bekræftet overfor Ingeniøren, at der i regeringens udspil omkring en ny tilskudsordning til solceller, mangler informationer, der faktisk får ordningen til at se bedre ud for fremtidige solcelleejere.

Mens udkastet gav indtryk af, at danskere, som investerer i solcelleanlæg fra 2013 og frem, de første fem år ville få en pris på 130 øre pr. kWh, for den strøm de sælger, hvorefter prisen for overproduktion skulle falde til 60 øre. Så ser det nu bedre ud med de nye oplysninger.

Oplysningerne slår nemlig fast, at de husejere, der investerer i solcelleanlæg i 2013 kan regne med en fastlåst pris på 130 øre pr. kWh for den overproduktion, de sælger til elselskaberne ti år frem i tiden. Det skriver Ingeniøren.

Men for danskere, der køber et anlæg efter 2013, bliver prisen dog mindre, fordi den faste pris, som nye solcelleejere får lovning på i 10 år, hvert år vil falde frem mod 2017, hvor den ender på 60 øre pr. KWh.

Ifølge regeringen betyder det, at et solcelleanlæg vil være betalt af efter 10 år, skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078