23948sdkhjf

Det sker: Konference om bioenergi

Der kan tjenes penge på grøn biomasse, det viser nye resultater fra et treårigt EU-projekt, der præsenteres ved en konference den 27. november.
BioM projektet er det første projekt, der i stor skala har udviklet dyrkningssystemer og teknologi til produktion af bioenergi baseret på grøn biomasse. Forsøgene har vist, at der findes en bæredygtig forretningsmodel.

Omfattende forsøg i Skandinavien har vist, at det kan lade sig gøre at etablere rentable forsynings-kæder af pil og enggræs til bioenergiproduktion i stor skala. Resultaterne er interessante, fordi der dermed har vist sig et alternativ til kendte energiafgrøder som majs, en energiafgrøde den danske regering ønsker at begrænse brugen af.

På en konference i Viborg den 27. november giver forskere og praktikere et indblik i de nye resulta-ter, ligesom der er indlæg om forretningsmodeller, rammebetingelser og miljøeffekter. Konferencen byder også på indlæg fra eksterne oplægsholdere som bl.a. Region Midt og CONCITO, der præsenterer visioner for bioenergi for regionen og for dansk bioenergi som helhed.

Konferencen finder sted tirsdag den 27. november kl. 9.30-15.30 på Golf Hotel Viborg, Randersvej 2, Viborg.

Deltagelse er gratis. Tilmelding kan ske på AgroTechs hjemmeside www.agrotech.dk


Fakta om projektet
Treårigt EU-projekt, 1. januar 2010 – 31. december 2012.

Formål
At udvikle, optimere, demonstrere og implementere økonomisk og miljømæssigt bæredygtige forretningsmodeller, og skabe grundlag for udvikling af en bred og omfattende bioenergiproduktion i regionen.

Deltagende partnere
Projektleder og lead partner:
• AgroTech, Institut for jordbrugs- og fødevareinnovation - Danmark

Øvrige partnere er:
• Agroväst AB – Sverige
• Länsstyrelsen i Västra Götalands Län – Sverige
• Aarhus Universitet – Danmark
• Videncentret for landbrug – Danmark
• Vestjysk Landboforening – Danmark
• LMO - Danmark
• Bioforsk - Norge
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111