23948sdkhjf

Solcelleejere beholder rettigheder

Partierne bag energiforliget holder i dag møde om regeringens solcelleudspil, og det ser ud til, at eksisterende solcelleejere beholder nuværende rettigheder.
Ifølge Venstres Energiordfører, Lars Christian Lilleholt, kommer en ny aftale til at betyde, at de nuværende ejere af solcelleanlæg ikke får forringet deres investering. Det skriver Ritzau ifølge Berlingske Business.

Allerede før dagens møde stod det klart, at der ikke ville blive en aftale mellem regeringen og de øvrige partier bag energiforliget, med mindre visse ændringer i regeringens udkast blev ændret. Venstre havde nemlig nedlagt veto imod regeringens udkast.

- Det afgørende for os er, at der ikke lovgives med tilbagevirkende kraft, således at de 40.000 familier, der allerede har investeret i et solcelleanlæg, på basis af de regler, der gælder i dag også er sikret de regler i solcelleanlæggets levetid. Det vil sige i 20 år. I det udspil, der er kommet fra klima- og energiministeren, der sætter han det til ti år, og det betyder at anlægget ikke bliver tilbagebetalt. Det er simpelthen at lokke de her mennesker i en helt urimelig fælde, og det siger Venstre klart nej til, sagde Lars Chr. Lilleholt til P4 Fyn forud for mødet.

Også Dansk Folkeparti, Enhedslisten og de Konservative havde inden mødet givet udtryk for, at de heller ikke ville lægge stemmer til et indgreb, der virker med tilbagevirkende kraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094