23948sdkhjf

EU: Monopolernes dage er talte

Medlem af Europaparlamentet, Bendt Bendtsen, glæder sig over ny plan fra Europa-Kommissionen vedrørende de europæiske energimarkeder.
I løbet af de sidste 15 år har EU forsøgt at liberalisere de europæiske energimarkeder. Men de store energiselskaber kæmper imod, og flere EU-lande formår faktisk ikke at overholde lovgivningen. De Konservatives MEP Bendt Bendtsen glæder sig derfor over, at Europa-Kommissionen torsdag fremlagde en plan, hvori de slår fast, at de vil slå hårdt ned på lande, der snyder på vægten.

- Gennemførslen af et ægte europæisk energimarked vil medføre store gevinster for Europas økonomi. Når en udbyder står for mere end 80 procent af el-produktionen, så er det et dårligt tegn, og det er faktisk tilfældet i syv EU-lande, herunder Tyskland. Det vidner om et dårligt marked, og at landene ikke tør tage de nødvendige slagsmål med de store energiselskaber. EU vedtog tredje liberaliseringspakke i 2009, der havde til hensigt at øge konkurrencen på de europæiske energimarkeder. Den skulle allerede have været indført i landene 3. marts 2011, så det er på tide at Kommissionen hiver landene for EU-domstolen, siger Bendt Bendtsen og forsætter:

- Hvis vi skal have et konkurrencepræget marked, så skal der også blive plads til flere udbydere. Forbrugerne skal gøres stærkere. Hvis virksomheder og forbrugere har let ved at skifte leverandør, så kommer der også automatisk nye leverandører. Når private producerer solenergi, er det netop et bevis på, at forbrugerne er blevet stærkere i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078