23948sdkhjf

Klarhed om fremtidens udbygning på havet

Der er nu klarhed over, hvornår Danmarks kommende havmølleparker og kystnære vindmøller kan blive tilsluttet elnettet. Det betyder reelt, at de kommende parkejere har vished om, hvornår arbejdet med at opstille møllerne kan begyndes.
Regeringen fremlagde 15. november sammen med Enhedslisten, Venstre, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti en ny aftale om tilskud til solceller. Aftalen medfører blandt andet at tilskuddet til solceller reduceres, men at der fortsat er et behov for finansiering af danskernes udbygning med solceller.

Havvindmøllepark udskydes
Finansieringen af solcelletilskuddet skal hentes gennem at udskyde muligheden for nettilslutning af den kommende 600 MW havvindmøllepark ved Kriegers Flak samt af de 500 MW kystnære vindmøller. Indtil i dag var nettilslutningsdatoen sat til 1. januar 2017 for havvindmølleparker og 1. januar 2016 for kystnære vindmøller. De tidligste datoer for nettilslutning ser nu sådan ud:

Horns Rev lll (400 MW): 1. januar 2017
Kriegers Flak (600 MW): 1. januar 2018
Kystnære vindmøller (op til 500 MW): 1. januar 2017

Hos Vindmølleindustriens adm. Direktør, Jan Hylleberg, er der blandede følelser omkring udskydelsen:

- På den ene side er det positivt for sektoren, at der nu er klarhed i markedet, og at virksomhederne dermed kan planlægge for fremtiden, men det kræver også, at regeringen snarest muligt annoncerer udbudsvilkårene til både havvindmølleparkerne og de kystnære møller.

- På den anden side er det beklageligt, at vi nu ser, at vindenergi som vedvarende energiteknologi, skal holde for, og der er en risiko for, at investorerne finder rammerne for snærende i forhold til de projektporteføljer, virksomhederne i øvrigt arbejder med. Med de udskydelser og forsinkelser af projekter der sker i Tyskland og England kan der være interesse for at bygge tidligere i Danmark end det nu ser ud til at være mulighed for.

Kilde: Vindmølleindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098