23948sdkhjf

Danmark vil sætte strøm på Storbritannien

Den danske og den britiske energiminister drøfter muligheden for at bygge et kraftfuldt elkabel mellem Jylland og Storbritannien.
Ideen er en vigtig brik i visionen om at skabe en bæredygtig og integreret el-infrastruktur i Nordeuropa. Projektet blev diskuteret onsdag, da den danske energiminister Martin Lidegaard og hans britiske kollega Ed Davey mødtes med en række andre nordeuropæiske ministre.

- Vi er helt klart i den indledende fase, og checken er ikke skrevet ud endnu. Men den form for energiinfrastruktur er uhyre vigtig, ikke mindst af hensyn til forsyningssikkerheden, siger Ed Davey til Berlingske Business.

Bliver kablet til virkelighed, vil det få en samlet effekt på 700 MW og en anlægspris på op mod 8 mia. kr. Det skal til gengæld sikre, at overskudsstrømmen fra specielt de danske og øst-engelske havvindmølle-parker kan distribueres til andre markeder.

Martin Lidegaard forklarer til Berlingske, at et af målene med investeringen vil være at skabe øget konkurrence på energimarkedet og dermed lavere priser for forbrugerne.

Den præmis stiller direktør hos Energinet.dk, Peder Østermark Andreasen, sig dog tvivlende overfor. Han hæfter sig ved, at grundprisen på el i dag er højere i Storbritannien end i Danmark. Til gengæld ser han en fordel i, at investeringen vil kunne gøre den grønne omstilling mere økonomisk forsvarlig.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094