23948sdkhjf

Arbejdsmiljø-pris til Dong-leder

I-BAR har valgt at tildele teknisk direktør hos Dong Energy Sales & Distribution, Jens Jakobsson, toplederprisen. Han er som leder gået forrest for at skabe et godt og sikkert arbejdsmiljø.
I-BAR, Industriens Branchearbejdsmiljøråd, lancerede i august en kampagne, der stillede skarpt på fordelene ved at investere i et godt arbejdsmiljø. I-BAR’s kampagne afsluttedes torsdag med kåringen af Danmarks tre dygtigste topledere, der i deres respektive virksomheder har arbejdet systematisk på at fremme arbejdsmiljøet og dermed forretningen.

- Vi oplever, at stadig flere virksomheder er opmærksomme på de store økonomiske gevinster, der kan opnås ved at arbejde bevidst med arbejdsmiljøet. Det har vi gerne villet sætte fokus på med Industriens Branchearbejdsmiljøråds toplederpris, så endnu flere topledere, virksomheder og medarbejdere kan få glæde af fordelene ved at investere i et godt arbejdsmiljø i bred forstand, udtaler Steffen Hansen, formand for I-BAR.

Ledelsen går forrest
Dong Energy Sales & Distribution tæller 1.500 ansatte, hvis arbejdsopgaver spænder fra drift og projektering af gas og el-anlæg til salg, administration og styring. En del af virksomhedens arbejdsområder er potentielt farlige, derfor er arbejdsmiljø altid højt prioriteret.

- Hos Dong Energy Sales & Distribution har man skarpt fokus på arbejdsmiljø hele vejen i ledelsessystemet, og man er ikke bange for at tage utraditionelle metoder i brug. Teknisk direktør Jens Jakobsson går som leder forrest og har one-to-one samtaler med alle sine medarbejdere, om hvad de konkret gør for at styrke sikkerheden. Alle medarbejdere bliver sendt på sikkerhedsintroduktion, og hvert år deltager de på skift i en sikkerhedsrundering, hvor de i kollegaernes afdelinger vurderer sikkerheden og får input til, hvordan sikkerheden kan styrkes i deres egen afdeling. Og alle udekørende medarbejdere og dem med firmabil skal fx gennemføre glatførekursus, lyder begrundelsen for tildelingen af prisen.

Sikkerhed er et anliggende for alle
I Dong Energy Sales & Distribution er sikkerhed et spørgsmål om ånd og kultur.

- Tidligere var det ikke usædvanligt, at man visse steder i virksomheden tog sikkerheden mindre alvorligt. Men det har ændret sig. Og arbejdet med arbejdsmiljø og sikkerhed har rigtig mange positive effekter. En god planlægning betyder højere kvalitet og sikkerhed, og i den sidste ende mere værdi for virksomheden, fortæller teknisk direktør Jens Jakobsson, Dong Energy Sales & Distribution.

Virksomheden har mange eksterne entreprenører ansat, og her gælder det samme regelsæt og ansvar, som for virksomhedens egne ansatte. Hvis entreprenører ikke tager arbejdet med sikkerhed alvorligt, vil den pågældende entreprenør blive fravalgt.

- Når vi bliver ramt af et uheld, undersøger vi altid årsagssammenhængen. Vi dokumenterer og går processerne efter i sømmene og forebygger der, hvor vi kan. En banal fejl i dokumentationsafdelingen eller hos en projektleder kan få alvorlige konsekvenser et andet sted i driften. I virkeligheden er det utroligt svært ikke at synes, at arbejdsmiljø og sikkerhed er vigtigt. Uheld har ofte store menneskelige omkostninger for medarbejderen, mens det for virksomheden er ensbetydende med et stort økonomisk tab. Vi har ikke noget valg – sikkerheden skal bare være i orden. Og jeg betragter det som en gave at kunne forebygge en arbejdsulykke, siger Jens Jakobsson.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11