23948sdkhjf

Kina ser på danske miljø-løsninger

Ni danske virksomheder var på et eksportfremstød i Jiangsu-provinsen i Kina for at fremme danske kompetencer inden for affaldsforbrænding, luftforurening og industrivand.
Jiangsu er en af de rigeste provinser i Kina, men der er alvorlige miljømæssige udfordringer i provinsen. Den lokale regering i Jiangsu ønsker at løse disse udfordringer og vil derfor investere 3,4 procent af provinsens BNP, svarende til omkring 600 mia. renminbi, i miljøinvesteringer såsom styrkelse af forureningskontrol og nye teknologier og løsninger til reduktion af forurening, herunder atmosfæriske emissioner af forurenende stoffer, styrket vandforureningskontrol, styring af industrielle emissioner og generel økologi- og miljøbeskyttelse.

Som en anerkendelse af vigtigheden af et styrket miljøsamarbejde mellem Kina og Danmark, underskrev det danske Miljøministerium og Jiangsus Miljøbeskyttelsesdepartement (EPD) et aftalememorandum (MoU) i 2010. Som en opfølgning på dette arrangerede Eksportrådet i Kina og den danske Miljøstyrelse i samarbejde med Institut for Jiangsus Miljøbeskyttelse seminaret ”Denmark-Jiangsu Environmental Protection Fact Finding Trip and Seminar”.

Stort potentiale for samarbejde
Onsdag den 21. november startede turen med et besøg på Jiangsus miljøbeskyttelsescenter efterfulgt af et besøg i Nanjing Jiangxinzhou rensningsanlæg og Nanjing Huaneng Jinling kraftværk. Miljøstyrelsen deltog i turen, og den danske ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen, deltog i besøget. Om aftenen havde ambassadøren et møde med Chen Mengmeng, generaldirektør fra EPD, og vicegeneraldirektør, Yu Hongxia, fra EPD.

Torsdag den 22. november blev seminaret afholdt. Fokus var på de tre temaer: ”Affaldsforbrænding i Jiangsu”, ”Luftforureningsovervågning og kontrol af kraftværker” og ”Industrispildevandseffektivitet”. Ambassadør Petersen åbnede dagen:

- På baggrund af globaliseringen vil vi i Danmark og I her i Jiangsu stå ansigt til ansigt med mange af de samme udfordringer - energisikkerhed, global opvarmning, forværrede miljøer og vandknaphed. Dette giver god grund til at lytte til hinanden og lære af hinandens erfaringer. Men måske endnu vigtigere, er der også et stort potentiale for øget samarbejde mellem landene - især inden for energi og miljø, sagde ambassadøren.

Turen var en ideel platform for danske virksomheder til at få indblik i Jiangsus miljøpolitik og markedstendenser, og turen gav mulighed for, at danske virksomheder kunne holde møder med beslutningstagere fra Jiangsus lokale regering og industrielle interessenter.

Med på turen var de ni virksomheder Novozymes, Danfoss, FLS Airtech, Grontmij, AVK, Topsøe, Metso, Hasle Refractories og GEA Engineering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.923