23948sdkhjf

Esbjerg bejler til energi-elite

På initiativ af borgmester Johnny Søtrup søger Esbjerg om optagelse i et eksklusivt netværk af byer, som arbejder for at fremme energisektoren lokalt via globale kontakter.
World Energy Cities Partnerships (WECP) blev etableret i 1995 og består i dag af 19 byer fra blandt andet Norge, USA, Canada, Kina, Storbritannien og Rusland. Hvis Esbjerg optages som medlem ved det næstkommende møde i maj 2013, bliver EnergiMetropol Esbjerg Danmarks repræsentant i det verdensomspændende netværk af energi byer.

Netværket skal fremme udveksling i energisektoren samt gensidig udvikling på en lang række strategiske områder såsom energiteknologi, uddannelse, miljøteknologi og udvikling af turismen.

- Esbjerg står til at opnå konkrete fordele ved at være medlem af WECP, fx holdes netværksmøder, så de falder sammen med de store olie- og gas konferencer rundt om i verden. Det er en oplagt mulighed for at gøre opmærksom på Esbjerg og skabe nye kontakter både i forhold til at tiltrække nye virksomheder og selvfølgelig etablere samarbejde med vores lokale virksomheder, siger borgmester Johnny Søtrup.

Anbefalet af Stavanger
Byer kan ikke bare melde sig ind i samarbejdet. Nye byer optages kun på anbefaling af andre byer. Venskabsbyen Stavanger støtter Esbjergs kandidatur.

- Vi har et tæt samarbejde med Stavanger, med hvem vi deler erhvervsprofil samt orienteringen mod Nordsøen. Og efter samtaler med min kollega i Stavanger kunne jeg se fordelene for Esbjerg både i forhold forretningsudviklende aktiviteter, men også muligheden for fælles projekter omkring og videndeling omkring best practice på kommunale arbejdsområder og hvordan vi arbejder i relation til vores erhvervsliv, uddyber Johnny Søtrup.

- WECP er et vigtigt netværk for Stavanger. Vi har meget til fælles og mange af de samme udfordringer som de andre byer, der er med, og som også er centrale energibyer. Gennem WECP kan vi udveksle erfaring og lære af hinanden. Samtidig er det positivt og bidrager til, at erhvervslivet knytter kontakter. Vi har også god erfaring med at koble vores uddannelsesinstitutioner på, siger borgmester i Stavanger, Christine Sagen Helgø.

Den formelle ansøgning er sendt til Stavanger, som nu indstiller Esbjerg til optagelse. Ved næstkommende møde i WECP er en delegation fra Esbjerg inviteret med som observatører. Mødet finder sted i Houston i maj 2013, og under mødet skal borgmesteren fra Esbjerg præsentere deres kandidatur for WECP.

- Mødet i Houston skal bruges til at skabe kontakter, og så håber jeg naturligvis, at vi kan rejse fra Houston som fuldgyldige medlemmer af WECP, slutter Johnny Søtrup.

Fakta
WEPC blev grundlagt i 1995. Foreningen består af følgende 19 energi hovedstæder: Aberdeen, Storbritannien; Atyrau, Kasakhstan; Calgary, Canada; Dammam, Saudi Arabien; Daqing, Kina; Doha, Qatar; Dongying, Kina; Halifax, Canada; Houston, USA; Luanda, Angola; Malabo, Ækvatorialguinea; Perth, Australia; Port Harcourt, Nigeria; Rio de Janeiro, Brasilien; San Fernando, Trinidad & Tobago; St. John's, Canada; Stavanger, Norge; Tomsk, Rusland; Villahermosa, Mexico.

Medlemsbyernes borgmestre udgør netværkets bestyrelse, som betjenes af et sekretariat i Houston, USA.

Netværket har etableret to underkomiteer, som arbejder med henholdsvis uddannelse og klima.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111