23948sdkhjf

Ny dansk klimafond på vækstmarkeder

Regeringen har etableret en klimafond, der skal udbrede brugen af dansk teknologi på klimaområdet og fremme danske klimainvesteringer i udviklingslande og vækstmarkeder. Det vil være til nytte for såvel danske virksomheder som for klimaet, mener DI Energibranchen.
Den nye klimafond skal administreres af Industrialiseringsfonden for Udviklingslande (IFU).

En nyttig partner
- IFU er en særdeles nyttig partner i internationaliseringen af dansk erhvervsliv. Med etableringen af den nye fond styrkes muligheden for at nyttiggøre danske virksomheders kompetencer i ulande og på vækstmarkeder – til glæde for danske virksomheder, for de lande, der modtager investeringerne og ikke mindst for klimaet, forklarer branchedirektør Hans Peter Slente, DI Energibranchen.

Den nye klimafond får i første omgang et kapitalindskud fra staten på 100 mio. kr., men ambitionen er, at fonden samlet skal tilføres 500–700 mio. kr. inden udgangen af 2013 fra blandt andet pensionskasser

Klimaprojekter og energieffektivisering
Klimafonden skal investere i klimaprojekter som for eksempel vindparker, opsætning af solceller og biogasanlæg, hvor danske virksomheder leverer udstyr og knowhow.

Der kan også investeres i energieffektivisering via renovering af elværker eller opgradering af cementfabrikker, ligesom vandingssystemer og klimarobuste afgrøder i landbruget er en mulighed.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093