23948sdkhjf

Dansk Energi frygter hyppigere strømsvigt

En kraftig neddrosling af den europæiske kraftværks-kapacitet kan få alvorlige følger for Danmark, mener Dansk Energi.
Det er en ny statusrapport fra EU om realiseringen af det indre energimarked, der har fået Dansk Energi til at råbe vagt i gevær. Her fremgår det, at den såkaldte kapacitetsbalance – der er Danmarks elproduktionskapacitet fratrukket det maksimale forbrug – allerede i 2016 står til at være negativ.

- Det går mildest talt for langsomt med at få skabt det grænseoverskridende energimarked, og det er især en ulempe for et lille land som Danmark, der har valgt at satse så massivt på vedvarende energi, siger vicedirektør i Dansk Energi, Anders Stouge, til Børsen.

Ingen grund til panik
I takt med den øgede satsning på vedvarende energi i Danmark og resten af Europa drosles der ned på den traditionelle kraftsværkskapacitet, og Anders Stouge frygter, at det i fremtiden kan betyde flere og længere strømafbrydelser i Danmark.

Den frygt deler man dog ikke hos Energinet.dk. Her er man helt bevidst om, at kraftværksproduktionen er for nedadgående, men administrerende direktør Peder Østermark Andreasen understreger, at det ikke kommer til at få indflydelse på forsyningssikkerheden.

- Vi har et meget stærkt samarbejde på elsiden med vores naboer, som gør, at vi, når der er krise, og det er kritisk, står skulder ved skulder og bakker hinanden op, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157