23948sdkhjf

Elnet til to milliarder er færdigt

SEAS-NVE afsluttede onsdag kabellægningen af sit 10 kilovolt elnet. Ti år og to mia. kr. er investeret i kabellægningen, der skal sikre stabil elforsyning til 375.000 andelshavere.
SEAS-NVE har investeret omkring to milliarder kroner i det store kabellægningsprojekt. Det var den pris, projektet blev beregnet til i 2004, og SEAS-NVE har gennemført projektet indenfor det fastlagte budget og tidsplan.

- Vi kan alle være stolte af projektet, både andelshavere og medarbejdere, for det er absolut en stor udfordring at få et infrastrukturprojekt i denne størrelsesorden til at lykkes indenfor både aftalte tid og penge, siger Peter Iversen, der er Net- og entreprisedirektør hos SEAS-NVE.

9.307 kilometer elnet
Kabellægningen begyndte i 2002 i både SEAS og NVE, hvor udvalgte prøvestrækninger blev gravet ned. NVE fusionerede med SEAS med virkning fra 1. januar 2005, og i forlængelse af den store storm i netop 2005 blev det besluttet at kabellægge hele distributionsnettet.

Distributionsnettet består af et 10 kilovolt net, der transportere energien rundt mellem transformerstationer og et 0,4 kilovolt (400 volt) net, der transportere energien ud til den enkelte andelshavers bolig.

Onsdag kunne SEAS-NVE så endelig afslutte kabellægningen af 10 kV nettet, der er 9.307 kilometer langt. I løbet af de næste to år bliver de sidste 226 kilometer af 0,4 kV nettet kabellagt, således at hele distributionsnettet på 25.312 km vil være kabellagt ved udgangen af 2014.

Kabellægning af distributionsnettet skal være med til at gøre elnettet mere stabilt og robust. Specielt de ekstreme vejrfænomener vil ikke længere være en trussel mod elforsyningen, når kablerne ligger nedgravet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125