23948sdkhjf

Kommuner sætter fokus på det danske energisystem

Greve, Solrød, Køge og Stevns Kommuner sætter sammen med Vestegnens Kraftvarmeselskab og Roskilde Universitet over de næste tre år fokus på omstillingen af det danske energisystem.
Det sker via det forskningsbaserede samarbejdsprojekt Strategisk energiplan for København Syd.

Projektets overordnede formål er at understøtte en positiv udvikling for de fire kommuner på klima, energi- og erhvervsområdet. Kommunerne i København Syd har allerede igangsat en række lokale initiativer, og har desuden udarbejdet en række planer for omstillingen – især varme, klima- og energiplaner, skriver Stevns Kommune på sin hjemmeside.

Kommunerne vil med samarbejdsprojektet bygge videre på disse planer og udvikle områder med fælles interesser mellem de fire kommuner via en tværkommunal strategisk energiplan og planlægningsproces. Planen kommer til at berøre samtlige energiområder - elektricitet, varme, transport og en effektiv energiudnyttelse, indpasning af vedvarende energikilder samt energibesparelser i slutforbruget, skriver Stevns Kommune.

I forbindelse med samarbejdsprojektet er der etableret en styregruppe og oprettet et ph.d.-stipendiat. Styregruppen består af repræsentanter fra de fire kommuner, Vestegnens Kraftvarmeselskab og Roskilde Universitet. Sammen har de udpeget og ansat Niels-Peter Nimb, der er nyuddannet cand.techn.soc, i stillingen. Formelt er Niels-Peter Nimb ansat på RUC, men han skal løbende besøge de fire kommuner og Vestegnens Kraftvarmeselskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078