23948sdkhjf

El-investorer opnår rekord stort afkast

Den netop offentliggjorte årsrapport fra investeringsselskabet Nordic Power Trading viser et rekord stort overskud på 31,3 mio. kroner.
– Det kan være særlig attraktivt at satse på elhandel i en tid, hvor der fortsat er uro på aktiemarkederne, og hvor renten på traditionelle indlån er lavere end inflationen. Sådan lyder det fra Bjarne Walbech, direktør for investeringsselskabet Nordic Power Trading F.M.B.A., hvis netop offentliggjorte årsregnskab for 2011-2012 viser et rekordoverskud på 31,3 mio. kr.

Resultatet er opnået i kraft af et kurshop på foreningsandelene fra 164 til 417, hvorved investorerne i løbet af regnskabsåret har høstet et afkast på 154 procent.

Et interessant marked
Ifølge Bjarne Walbech er elmarkedet et særligt interessant investeringsområde af flere årsager.

– Elproducenterne ønsker i stigende grad at sælge til faste priser for at gardere sig mod prisudsving, og derfor handles flere og flere elkontrakter på det finansielle marked. Det giver gode muligheder for som mellemhandler at spekulere i kursudviklingen, uanset om markedet er stigende eller faldende. Efterspørgslen er nogenlunde konstant og kun i begrænset grad konjunkturafhængig, samtidig med at korrelationen med fx aktiemarkedet er lav. Prisdannelsen styres først og fremmest af vejrmæssige faktorer som temperatur, vind og nedbør, forklarer han.

Bjarne Walbech, der er cand.merc. i finansiering, handlede i sit tidligere job igennem seks år på den nordiske energibørs for DONG Energy, inden han i april 2007 startede Nordic Power Trading. Udefrakommende investorer henvendte sig med ønske om at deltage, og i februar 2010 blev de første optaget. Siden er kursen fortsat med at stige og har kun oplevet få betydelige fald undervejs.

Unikke muligheder på elmarkedet
Ifølge grundlæggeren består Nordic Power Tradings investorkreds fortrinsvis af formuende private, firmaer med overskudslikviditet samt nuværende og tidligere virksomhedsejere.

Bjert Invest A/S, der forvalter aktiver for en halv milliard, var blandt de første investorer.

– Elmarkedets uafhængighed af vore øvrige aktiviteter bidrager til en optimal risikofordeling, og derudover valgte vi at gå med på grund af afkasthistorikken og risikoprofilen. På halvandet år er kursværdien af vores investering fordoblet, siger direktør Erik Jørgensen.

Pierre Legarth, ejer af kæden pierre.dk med 25 autolakcentre, har derimod først for nylig meldt sig som investor.

– Jeg har fulgt foreningen igennem nogen tid og kan ærgre mig over ikke at være gået med tidligere. Der er unikke muligheder på elmarkedet, og jeg er sikker på, at den positive udvikling vil fortsætte i de tre til fem år, som er horisonten for min investering, siger han.

Positive fremtidsudsigter
Bjarne Walbech, der også personligt investerer et millionbeløb gennem foreningen, forventer at øge balancen med et trecifret millionbeløb i de nærmeste år.

– Vi vil med det nuværende set-up kunne fastholde høj procentuel værditilvækst ved en egenkapital på op til en kvart milliard, siger elhandleren, der spår en positiv kursudvikling i de kommende måneder.

Nordic Power Trading F.M.B.A. handler med elkontrakter på den nordiske energibørs, Nasdaq OMX Commodities, og forvalter et betydeligt millionbeløb i konstant vækst. Foreningen har – gennem en afbalanceret risikoprofil, avancerede prisberegningsmodeller samt vejrdata fra meteorologiske institutter verden over – til målsætning at generere afkast, der konstant outperformer markedet.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125