23948sdkhjf

Kinesiske elbusser på vej til Danmark

Den batteridrevne eBus K9 fra kinesiske BYD fik kort før jul en europæisk typegodkendelse. Dermed er busserne nu godkendt til kørsel i Danmark.
Trafikselskabet Movia har med støtte fra Trafikstyrelsens Center for Grøn Transport bestilt to busser, som ventes til Danmark midt på året. Herefter skal de gennem nogle interne prøver og chauffører og værkstedspersonale skal uddannes, inden de indsættes i drift i en to-årig forsøgsperiode

- Der er bred enighed blandt eksperter om, at elbusser bliver en del af fremtidens løsning. Så det bliver spændende at afprøve den nuværende teknologi og finde ud af, hvor tæt vi er på fremtiden, siger Carsten Falk Hansen, direktør for Trafikstyrelsen, som har bevilget fem millioner kroner til forsøget.

Det grønne alternativ
Trafikselskabet Movia gennemfører forsøget i samarbejde med Københavns Kommune, DONG Energy og busoperatørerne City-Trafik og Arriva, som skal stå for driften af busserne, der med en længde på tolv meter matcher de almindelige bybusser i størrelse og antal passagerpladser.

- Busserne skal selvfølgelig være et grønt alternativ til bilerne – ikke mindst i byen, hvor de reducerer trængsel og forurening. Vi gør meget for at sikre, at busserne selv forurener mindst muligt, og el bliver en oplagt energikilde, da det fjerner alle udledninger fra motoren i det miljø, hvor folk bor og færdes. Så i Movia ser vi meget frem til forsøget med elbusser i fuld størrelse, siger Dorthe Nøhr Pedersen, adm. direktør i Trafikselskabet Movia.

Eldrevne busser udleder hverken CO2, NOx'er eller partikler lokalt, og samtidig støjer de markant mindre end busser med dieselmotorer. Ifølge BYD, der producerer bussen, kan den køre omkring 250 km i bytrafik efter 3-5 timers opladning.

Movia er Danmarks største trafikselskab med cirka 213 millioner passagerer om året, 460 buslinjer og ti lokalbanestrækninger. Movia varetager den kollektive trafik med busser og lokalbanedrift i Regionstog A/S og Lokalbanen A/S på Sjælland og øerne i tæt samarbejde med 45 kommuner og to regioner i Østdanmark. Movia er en offentlig virksomhed og reguleret af Lov om trafikselskaber.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11