23948sdkhjf

Innargi lander endnu en geotermiaftale

Stadtwerke Kiel og den danske geotermiudvikler, Innargi, er i dag blevet enige om at undersøge potentialet for et geotermisk fjernvarmeprojekt i Kiel. 

- Jeg og hele Innargi-teamet er meget glade for samarbejdsaftalen med Stadtwerke Kiel. Hvis vi skal nå i mål med omstillingen af vores energisektor, så skal der nye værktøjer i brug – og geotermisk energi kan spille en vigtig rolle i fremtidens varmeforsyning, siger Samir Abboud, CEO for Innargi og fortsætter: 

- Sammen med Stadtwerke Kiel undersøger vi nu potentialet for geotermisk fjernvarme, og jeg er overbevist om, at vi om nogle år vil være i stand til at yde et vigtigt bidrag til den grønne omstilling af Kiels varmeforsyning.

Aftalen, der nu er indgået mellem Innargi og Stadtwerke Kiel, handler om at undersøge undergrunden og dermed vurdere potentialet for udvikling af geotermisk fjernvarme i delstatshovedstaden Kiel. Begge partnere ønsker undersøgelserne gennemført inden udgangen af ​​dette år. Afhængig af resultaterne kan der indgås en aftale om, at Innargi opfører og driver flere geotermiske anlæg i Kiel.

- Hvis testresultaterne er positive, kan vi starte produktionen om ca. fem år, siger Dr. Jörg Teupen, Chef for Teknologi og HR hos Stadtwerke Kiel AG.

Aarhus banede vej

Innargi er specialiseret i at udnytte geotermi til fjernvarme og råder over et team af geologer, reservoir-, anlægs- og boreingeniører. Desuden bygger virksomheden på partnerskaber med fjernvarmeselskaber og byer. 

I begyndelsen af ​​2022 underskrev Innargi en kontrakt om udvikling og drift af EU’s største geotermiske fjernvarmeanlæg i Aarhus, Danmark. Aarhus er venskabsby med delstatshovedstaden Kiel.

- Partnerskabet mellem Kiel og Aarhus har banet vejen for en intensiv udveksling af viden og erfaringer gennem de sidste fire-fem år. Jeg er derfor glad for, at Kiel er blevet inspireret af partnerskabet mellem Aarhus og Innargi til at udnytte geotermisk energi – fremtidens rene og kulstofneutrale energi. Vi begynder at bore i Aarhus i juni i år og sigter mod fuld drift af det første anlæg i 2026. Det er en kompliceret planproces, der kræver en åben og ærlig dialog med alle berørte naboer – der indtil nu kun giver os positive tilbagemeldinger, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus

Klimaneutral i 2035

Aftalen, der netop er underskrevet, har til formål at afkarbonisere fjernvarmen yderligere for at sikre den planlagte klimaneutrale varmeproduktion fra fjernvarmeselskabet i Kiel i 2035.

- Hensigtserklæringen, der blev underskrevet i dag, er endnu et vigtigt skridt i retning af at gøre vores fjernvarme CO2-neutral. Vi vil undersøge om dyb geotermisk energi i fremtiden kan være en byggesten i vores energiomstillingsprogram, ”Kurs Klimaneutralität”. Vores mål er at gøre vores energiproduktion CO2-neutral senest i 2035, siger Jörg Teupen. 

Planen, Kurs Klimaneutralität, der blev besluttet i slutningen af ​​2021, er rammen om Stadtwerke Kiels arbejde med energiomstilling. Målet er at producere el og fjernvarme helt klimaneutralt senest i 2035.

- I øjeblikket er dyb geotermisk energi ikke inkluderet i vores planer. Men intet er hugget i sten. Rammebetingelserne ændrer sig konstant, og vi undersøger fortsat alle muligheder. Dyb geotermisk energi er meget interessant og kunne blive en del af planen, siger Teupen.

Forsyningsselskabet har for nylig fremrykket denne dato med fem år fra 2040 til 2035. Fremrykningen er muliggjort af Stadtwerke Kiels og INNIOs fælles mål om at ombygge de 20 store gasmotorer i kraftværket til at køre helt på grøn brint.

Se nøgletal for:
Læs mere om: geotermi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.655