23948sdkhjf

Vindkraft til 9 mio. østeuropæiske hjem i 2020

Ny rapport dokumenterer stor stigning i kapaciteten, men manglende lovgivning kan få banker og investorer til at trække sig.
Vindkraft i Central- og Østeuropa vil blive en væsentlig kilde til elforsyning i 2020 og Tyrkiets vindenergikapacitet vil vokse endnu hurtigere - forudsat at der er et stabilt lovgrundlag i hvert land. Det skriver EWEA.

EWEA har netop offentliggjort en ny rapport, 'Eastern Winds’. Rapporten indeholder analyser af de nye vindkraftmarkeder i de central- og østeuropæiske lande samt Tyrkiet, Ukraine og Rusland.

- Vindenergi i Central-og Østeuropa, herunder Tyrkiet, vil reducere afhængigheden af fossile brændstoffer i energisektoren væsentligt, siger Christian Kjær, CEO hos EWEA.

- Men nogle lande - såsom Tjekkiet, Ungarn og Bulgarien - er uden stabil lovgivning om vedvarende energi, og investorer og banker vil trække sig, medmindre regeringerne indfører langsigtet politik for vedvarende energi.

Tolv nyere EU-medlemsstater i Central-og Østeuropa har planer om at øge vindkraftkapaciteten fra de 6,4 gigawatt, som var installeret i slutningen af 2012, til 16 gigawatt i 2020. Det svarer til elforsyning til 9 millioner husstande. Tyrkiet ønsker at øge vindkraftkapaciteten fra de nuværende 2,3 gigawatt til 20 gigawatt i 2023.

Polen og Rumænien har næsten fordoblet deres årligt installerede vindkraftkapacitet i 2012. Ved udgangen af 2012 havde Polen 2,5 gigawatt, Rumænien 1,9 gigawatt og Bulgarien 0,7 gigawatt installeret.

Læs hele rapporten her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078