23948sdkhjf

80 Siemens-møller til nordtysk vindmøllepark

Siemens skal levere 80 af sine 3,6 MW-møller til Butendiek-parken i den tyske del af Nordsøen. Den samlede kapacitet for havmølleparken bliver på 288 MW.
Den nye vindmøllepark i Nordsøen bliver den 8. store vindmøllepark i farvandet ud for Tyskland, som Siemens leverer møller til. Køberen er WPD gruppen med hovedsæde i Bremen, Tyskland.

Aftalen på de 80 møller omfatter også en langsigtet vedligeholdelseskontrakt for ti år, den første af sin art for et offshore vindprojekt, skriver Siemens i en pressemeddelelse.

Siemens skal også levere et nyt logistikkoncept, der omfatter et specialbygget serviceskib, der er udviklet med henblik på installationer af offshore vindmøller. Når værket kommer i drift i 2015, vil den samlede produktionskapacitet på 288 megawatt (MW) være tilstrækkelig til at forsyne omkring 370.000 husstande med miljøvenlig el.

- Vi vurderer, at den samlede installerede elektriske produktionskapacitet af vindkraftanlæg på verdensplan i 2020 vil nå 500 gigawatt, siger Jan Kjærsgaard, direktør for Siemens Wind Power i EMEA og han fortsætter:

- Tyskland er lige som Danmark i gang med en omstilling til mere grøn energi, og her spiller vindkraft sin naturlige rolle. Det glæder os naturligvis i Siemens at kunne være en del af den proces, og vi ser de store havmøller som et af svarene på fremtidens energimæssige udfordringer. I de danske og tyske farvande har vi noget nær optimale betingelser for at opsætte møller til produktion af store mængder grøn energi, og Butendiek er en naturlig forlængelse af de tyske og nordeuropæiske bæredygtige bestræbelser.

Butendiek skal opstilles omkring 32 kilometer vest for øen Sild nær den tysk-danske grænse Møllerne skal opføres på tværs af et areal på 42 kvadratkilometer og på omkring 20 meters dybbe.

Industriens Pension og PKA har hver købt en ejerandel på 22,5 procent af havmølleparken. Det samme har Marguerite Fund og Siemens Financial Services.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095