23948sdkhjf

21,5 mio. kr. til et mere energieffektivt Danmark

Dansk Energi har bevilget 20 konkrete projekter støtte med 21,5 mio. kr. fra ELFORSK puljen. Projekterne skal bane vejen til et mere energieffektivt Danmark.
De udvalgte projekter spænder bredt, men i år har fokus især været på bygninger og bygningsinstallationer, som rummer et markant potentiale. De udvalgte projekter skal dels fremme den grønne omstilling i Danmark, dels udnytte de voksende markeder i udlandet for eksempelvis energieffektivisering.

- Vi fokuserer i år i langt højere grad på bygninger. Med sidste års energiforlig øges indsatsen for at energieffektivisere markant og der er et eksplicit politisk ønske om at skabe forbedringer i boligmassen. Der er rigtig mange gode projekter undervejs med støtte fra ELFORSK, hvor man kan optimere brugen af energi helt fra bygningens fundament lægges frem til husene skal opvarmes, fortæller Jørgens S. Christensen, forsknings- og teknologidirektør i Dansk Energi med ansvar for ELFORSK.

Energieffektivisering og brug af mere og mere el til transport, opvarmning og produktion er begge omdrejningspunkter i energiforliget fra marts 2012. Her er forskning og udvikling væsentlige virkemidler for at nå de politiske mål. Samtidig rummer investeringen i nytænkning og ny teknologi også et eksportpotentiale.

- Et af de projekter som vi støtter, skal udvikle en helt ny generation af energieffektive varmepumper med Danfoss og Nilan A/S. Er Danmark først med varmepumper af energiklasse A+++, så fremmer det både den grønne omstilling og samtidig lægger vi sporet til et nyt eksporteventyr. Der er et betydeligt vækstpotentiale i grøn teknologi og de muligheder, ser vi som en væsentlig gevinst ved den aktive støtte af forsknings- og udviklingsprojekterne, afslutter Jørgen S. Christensen.

Dansk Energi administrerer ELFORSK, som er et PSO-finansieret forskningsprogram. Formålet er at sikre mere effektiv energianvendelse med elektricitet som omdrejningspunkt og skabe arbejdspladser og vækst i Danmark. ELFORSK har siden 2002 støttet mere end 200 projekter. Projekterne ligger i et bredt udsnit af værdikæden fra anvendt forskning over udvikling frem til markedsintroduktion.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11