23948sdkhjf

Fælles europæisk forskningsplan til en grønnere fremtid

Ny fælles europæisk forsknings- og udviklingsplan, der rækker frem til 2022, har fokus på en forsat høj forsyningssikkerhed i et grønnere europæisk elsystem.
Energinet.dk og de 40 europæiske kolleger med ansvar for eltransmissionssystemet har netop offentliggjort en forsknings- og udviklingsplan, der rækker frem til 2022. Det skriver Energinet.dk i en nyhed på sin hjemmeside.

Formålet med planen er at sikre, at Europas elsystemer fortsat kan underbygge en høj forsyningssikkerhed, når der kommer mere grøn, vedvarende energi og intelligens i elsystemet. Planen understøtter desuden Danmarks vision for elsystemets udvikling.

Fælles løsninger
Det er den europæiske sammenslutning af eltransmissionssystem operatører, ENTSO-E, der har udarbejdet handlingsplanen, der indenfor en række hovedgrupper beskriver hvilke behov, der er for forskning og udvikling, for at eltransmissionssystemerne i Europa bliver i stand til at løse fremtidens vigtige opgave med høj forsyningssikkerhed, integration af miljøvenlig elproduktion og markedsbaseret drift. Det oplyser Energinet.dk.

- Energinet.dk glæder sig over, at samarbejdet i Europa er stærkt, og at der arbejdes for fælles løsninger. Udfordringerne i Danmark er også udfordringer i Europa, og med markante danske påvirkninger af handlingsplanen kan der ske fælles udvikling, som er til gavn for Danmark, siger Kim Behnke, forsknings- og miljøchef i Energinet.dk, i nyheden.

Handlingsplanen udkommer hvert femte år og har et 10-årigt perspektiv. Du kan finde planen via Energinet.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125