23948sdkhjf

Fejl på søkabel mellem Danmark og Sverige

Energinet.dk har siden tirsdag i sidste uge forsøgt at finde frem til baggrunden for, at et søkabel mellem Danmark og Sverige er koblet ud.
Allerede sidst i januar havde søkablet et kort udfald og den 12. februar koblede det helt ud. Siden har Energinet.dk forsøgt at finde frem til årsagen. Det oplyser Energinet.dk på sin hjemmeside.

Torsdag eftermiddag kunne en helikopter, der var sendt ud for at lede efter fejl på søkablet, observere en tynd stribe olie over søkablet. Ifølge Energinet.dk er der tale om en let tyndtflydende olie i små mængder. Olien er en del af kablets højspændingsisolering. Men trods denne observation har Energinet.dk endnu ikke kunne sige noget om hvori fejlen på søkablet består.

- Vi ved endnu ikke, hvad årsagen er. Det kan på den ene side være, at der er gået hul på kablet, og der er trængt vand ind, som har forsaget en kortslutning – eller også kan en kortslutning have lavet hul i kablet. På den anden side kan det også være, at et skib med ankeret nede har lavet et hul på kablet. Ja, det kan faktisk være begge dele på en gang. Vi undersøger alle muligheder, samtidig med at vi forsøger at finde fejlen hurtigst muligt, siger driftsleder Henrik Roland Hansen, Energinet.dk’s afdeling for Eltransmission, på hjemmesiden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188