23948sdkhjf

Island vil sende grøn energi til resten af Europa

Islandsk eksport af grøn energi til det europæiske fastland via et undersøisk el-kabel er teknisk muligt og kan blive en profitabel forretning for det energirige land.
Billig grøn el fra Island produceret på geotermiske kraftværker kan meget vel gå hen og blive en profitabel eksportvare for Atlanterhavsøen. Det mener flere eksperter ifølge New York Times. Det skriver Berlingske Business.

For selvom det vil koste omkring 11 milliarder kroner at etablere et omkring 3.000 kilometer langt søkabel fra Island over Skotland til det europæiske fastland, så mener eksperter ifølge New Yorks Time, at eksportpotentialet af den grønne islandske elektricitet vil overstige de udgifter, der er forbundet med et søkabel.

Hos det statsejede islandske energiselskab Landsvirkjun, som ejer det geotermiske Krafla-kraftværk, kalder topchef Hordur Arnarson, ifølge Berlingske Business projektet for både teknisk og økonomisk gennemførligt.

- Dette er et meget lovende projekt. Vi har en masse elektricitet til de meget få mennesker, der bor her, siger Hordur Arnarson til New York Times og tilføjer:

- Det er kun naturligt at overveje at koble sig til andre markeder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109