23948sdkhjf

Analytiker: Tre udfordringer for Dong

Onsdag offentliggør Dong Energy ny strategiplan for de kommende år.
Det danske energiselskab har gennem de seneste år været globalt førende, når det gælder opsætning af havmølleparker, og sådan bliver det formentlig også ved med at være de kommende år. Det betyder imidlertid, at Dong står over for nogle centrale udfordringer, mener Thomas Karst, partner i Make Consulting.

- Markedet for havvindmøller står over for nogle meget store udfordringer fremover. Løsningen af disse er forudsætningen for vækst på dette område. Det er meget store udfordringer, som skal håndteres, siger Thomas Karst til Børsen.

Han mener, at Dongs skal tage stilling til tre centrale udfordringer. For det første er udviklingen inden for havvindmøller afhængig af, at EU udvider sine mål for den grønne omstilling frem mod 2030.

Derudover er det essentielt, at prisen på den producerede strøm fra havvindmøller falder markant – og mindst kommer under 120 euro pr. megewatt.

Sidst men ikke mindst skal der investeres i et supergrid, der kan transportere de store mængder elektricitet, der skal produceres i de kommende havmøllerparker ud for Tyskland, Storbritanniens og Danmarks kyster.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157